Kukuřičný den

Dnešek patří kukuřici podávané vcelku.

kukuřice

Ilustrační foto.
Zdroj: Pixnio

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Pixnio

Jedenáctého června se primárně v USA slaví tepelně upravená kukuřice, která se podává vcelku. Klas se buďto ogriluje nebo upeče, osolí, omastí a případně dochutí dalším kořením. Kukuřice si v této podobě našla cestu i do Česka, kde je vyhledávanou pochoutkou v kempech, na koupalištích či poutích.

Kukuřice v různých podobách je oblíbeným jídlem v letních měsících, je známá pro svou sladkou chuť a jednoduchost přípravy. Kukuřice také obsahuje mnoho důležitých živin, jako jsou vláknina či vitamín C.

Autor: Šimon Mitro

Související

spaghetti-9326173_1280
Zahraniční Jídlo

Itálie získala jako první země na světě ocenění své kuchyně od UNESCO

lednice
Zahraniční Jídlo

Amerika plýtvá potravinami. New York ukazuje cestu

zbytky
Světové dny Jídlo

Den vyhození zbytků

supermarket Albert
Ekonomika

Růst maloobchodních tržeb zpomalil, lidé méně utrácejí za potraviny