sobota 27. července 2024

Démona, který rád sledoval spící oběti, chytli, až když měl letenku do Ameriky

Osm let se zloděj nepozorovaně vloupával do rodinných domů, ve kterých v tu dobu spali lidé. Jediné, co po něm zůstávalo, byly kamerové záznamy. S přibývajícími případy mu policisté dali přezdívku Démon.

démondd

Démon se před kamerami skrýval třeba za ručník.
Zdroj: PČR

  • Démon se před kamerami skrýval třeba za ručník.
  • Zdroj: PČR

Domy totiž se zájmem procházel, spící obyvatele sledoval a kradl. „V jednom případě si na okamžik přisedl na postel k nic netušící spící dívence, a pak zase odešel,“ popsal policejní mluvčí Jan Rybanský.

I když měli kriminalisté k dispozici řadu kamerových záznamů, nedařilo se jim zjistit, o koho se jedná. Nakonec vytipovali podezřelého za pět minut dvanáct. Při domovní prohlídce totiž našli nejen ukradené věci, ale také letenky do Severní Ameriky s odletem za několik dní, kde chtěl zadržený začít nový život. „Na svůj další osud teď jedenapadesátiletý obviněný čeká ve vazbě. Za trestné činy porušování domovní svobody a krádeže mu hrozí až osmiletý trest odnětí svobody,“ doplnil mluvčí.

První případ zaznamenali policisté koncem března 2015 a poslední koncem letošního 2023 v Praze a středních Čechách. Policisté zatím ví o 21 případech se škodou téměř osm milionů korun. Další možné případy kriminalisté prověřují.

Související

kanystr
Krimi

Ukradl 13 tisíc litrů nafty. Hrozí mu pět let

plzen-pozar-pneuamtiky-dum-hasici
Krimi

Policie požár šetří jako obecné ohrožení. Tři hasiči skončili v nemocnici

ViewImage
Krimi

Muž z Ostravy měl doma arzenál, i když přišel o zbrojní průkaz před deseti lety

profimedia-0814631278
Domácí

Policie loni odhalila 14 tisíc migrantů. O polovinu méně než v roce 2022