pátek 13. září 2024

Delfíni u japonských pláží útočí na plavce

V centrálním Japonsku varují úřady před nebezpečím na plážích po sérii útoků delfína, který zranil už 18 plavců. Jeden z odborníků naznačuje, že za incidenty může stát jediný hravý delfín.

delfín

Ilustrační foto.
Zdroj: NARA & DVIDS Public Domain Archive (CC)

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: NARA & DVIDS Public Domain Archive (CC)

V oblasti města Fukui v centrálním Japonsku došlo letos k nárůstu útoků delfínů na plavce, přičemž bylo hlášeno 18 případů pokousání. Podle místní pobřežní stráže bylo v předchozích letech zaznamenáno jen několik podobných zranění ročně. I když většina zranění byla drobná, jeden školák potřeboval až 30 stehů.

Na pláži Suishohama, známé také jako Diamantová pláž, byla vydána varování a rozdány letáky, které upozorňují návštěvníky, aby se k delfínům nepřibližovali ani se jich nedotýkali. Místní cestovní asociace upozorňuje, že delfíni, ačkoli jsou obvykle klidní, mohou způsobit vážná zranění a ohrozit životy.

Není jasné, zda útoky způsobuje jeden delfín nebo jich je více. Nicméně odborníci se domnívají, že za incidenty může stát jeden konkrétní jedinec, který se možná snaží hrát si s lidmi podobně jako s ostatními delfíny.

Autor: Šimon Mitro

Související

Kim Čong-un
Zahraniční

Severní Korea opět testovala balistické rakety

sudoku
Světové dny Zajímavosti

Den sudoku

profimedia-0902128054
Zahraniční

Tajfun v Japonsku: Tři mrtví, desítky zraněných, milióny evakuovaných

key-west-81664_1280
Zahraniční

Japonsko se připravuje na další tajfun. Udeřit by měl dnes na ostrov Kjúšú