Déčko a art baví diváky už deset let

Stanice ČT:D a ČT art byly spuštěny před deseti lety. Art k výročí připravil koncert.

Loga stanic ČT:D a ČT art

Loga stanic ČT:D a ČT art
Zdroj: ČT / Canva

  • Loga stanic ČT:D a ČT art
  • Zdroj: ČT / Canva

Dětská stanice ČT:D spolu s kulturní ČT art slaví dnes deset let od zahájení vysílání. Česká televize spustila dvojici kanálů na stejné vysílací pozici 31. srpna 2013. Déčko zaměřené na děti od 4 do 12 let vysílá denně od 6 do 19:45, zatímco art od 20 do brzkých ranních hodin.

Na artu mají diváci možnost sledovat kulturní a umělecké projekty, které na jiných českých kanálech nedostávají prostor. „Své místo tady našla hudba všech žánrů, divadelní a taneční tvorba, výtvarné umění a umělecky výjimečné dokumentární a hrané filmy anebo také TV pořady, TV cykly a magazíny, které mají název stanice “ART” vrytý do své DNA,“ uvádí o kanálu Česká televize.

ČT art oslaví desetileté výročí koncertem 10 let s ČT art, jež se bude vysílat v pátek 1. září od 20:15. Živě z pražského Hudebního klubu Doupě se k oslavám připojí přední hudebníci napříč různými žánry, vše se odehraje na čtyřech paralelních scénách. Večerem bude provázet Marek Eben a Ondřej Havelka. V rámci pořadu vystoupí David Koller, Rozálie Havelková, Lenka Dusilová, Kamil Střihavka, PSH, 7krát3, Adam Plachetka, Dagmar Pecková či Michal Pavlíček.

ČT:D připomene desetileté výročí speciálem AZ kvíz Junior, který pod názvem AZ kvíz junior slaví s Déčkem poběží ve čtvrtek 31. srpna od 13 hodin. Před speciálem se ratolesti budou moci dívat na oceňované snímky Myši patří do nebe (od 9:50) a Malý Princ (od 11:15).

Autor: Šimon Mitro

Související

Viktoria Plzeň se představí v rámci EL ve Frankfurtu.
Fotbal Evropská liga

Dobrá zpráva pro fanoušky: ČT odvysílá zápas Plzně s Frankfurtem

Vizuál stanice ČT art k výročí 11 let
Film a TV

ČT art slaví 11 let. Podzim přinese řadu novinek

456113706_920635160098412_7075053344463224619_n
Domácí

Sláva Milionu chvilek je minulostí. Na jejich akci dorazily desítky lidí

Netflix
Film a TV Streaming

Na kolik vás vyjdou streamovací služby?