čtvrtek 19. září 2024

Deadpool & Wolverine budou miliardoví

Komiksový hit léta míří k tržbám přesahujícím miliardu dolarů. Třetí Deadpool po druhém víkendu překonal tržby předešlých dvou dílů.

Záběr z filmu Deadpool & Wolverine

Záběr z filmu Deadpool & Wolverine
Zdroj: Disney

  • Záběr z filmu Deadpool & Wolverine
  • Zdroj: Disney

Marvelácký Ježíš táhne. Po prvním víkendu, který překonal odhady, hláškujícímu Ryanu Raynoldsovi s navrátivším se Hughem Jackmanem v roli Wolverina stále nedochází dech. Druhý víkend v amerických kinech zaznamenal třetí Deadpool tržby ve výši 97 milionů dolarů. Tím se snímek zařadil mezi osm největších druhých víkendů v historii v USA. Film tak pokořil loňskou Barbie, která s 93 miliony držela osmou pozici.

Celosvětově už má Deadpool & Wolverine na kontě 824 milionů dolarů a během nadcházejících dní hravě překoná hranici jedné miliardy dolarů. Odhadem do dvou týdnů by se měl stát nejúspěšnějším snímkem s přístupností R, tedy od 15 let. K tomu mu stačí překonat tržby Jokera, jenž v roce 2019 završil pouť v kinech na 1,078 miliardě dolarů.

Letos zatím hranici jedné miliardy dolarů překonal pouze animák V hlavě 2, který se stal nejúspěšnějším animovaným filmem všech dob. Aktuálně přepočítává 1,55 miliardy dolarů, což z něj dělá 10. nejúspěšnější film všech dob. K posunutí na devátou pozici dělí animák 113 milionů dolarů, tam se zatím drží Lví král (2019).

Kromě Deadpool & Wolverine by chtěl miliardu dolarů ve světových kinech pokořit také čtvrtý Já, padouch. Ten zatím nastřádal 752 milionů dolarů. Léto animákům přeje, takže má dobrosrdečný zloduch Gru a jeho žlutí pomocníci stále šanci.


Čtěte také:

Recenze: Deadpool & Wolverine plní očekávání. Spásou Marvelu ale nejsou

Autor: Šimon Mitro

Související

Záběr z filmu S tebou nikdy (2024)
Film a TV Streaming

Kde sledovat nejúspěšnější filmy letošního roku?

Záběr z filmu Amerikánka
Film a TV Kino

Září v kinech: Návrat Beetlejuice a očekávaná Amerikánka

Disney+
Film a TV Streaming

Disney+ mění ceny. Přijde s dražším i levnějším tarifem

Záběr z filmu Amerikánka
Film a TV Festival

Filmová Amerikánka oslní na dětském festivalu v Karlových Varech