Deadpool & Wolverine bude rekordní. Očekává se nejlepší eRkový otvírák

Nejočekávanější film letošního roku. Tak lze popsat Deadpool & Wolverine, který odstartuje v kinech po celém světě tento víkend. Tržební odhady věstí rekordní úspěch.

Záběr z filmu Deadpool & Wolverine

Záběr z filmu Deadpool & Wolverine
Zdroj: Disney

  • Záběr z filmu Deadpool & Wolverine
  • Zdroj: Disney

Nejnovější přírůstek do sdíleného komiksového světa od Marvelu (MCU) a zároveň třetí díl deadpoolovské série, Deadpool & Wolverine, bude zřejmě rekordní. Výborné pokračování, kterému se podařilo vrátit na scénu Wolverina s tváří Hugha Jackmana a šikovně zapasovat Deadpoola do marveláckého světa, zřejmě otevře v amerických kinech za 160 až 170 milionů dolarů. Optimističtější odhady mluví až o 200 milionech.

I kdyby však třetí Deadpool slavil o prvním americkém víkendu v amerických kinech „pouhých“ 160 milionů dolarů, tak bude slavit nejlepší otvírák letošního roku, zatím ho drží V hlavě 2 se 155 miliony, ale především bude mít na kontě rekordní otvírák pro film s ratingem R, tedy s přístupností od 15 let. Tento rekord zatím drží první Deadpool, který před osmi lety otevřel za 132 milionů dolarů.

Z trhů mimo USA by Deadpool měl o prvním víkendu reportovat 180 až 190 milionů dolarů, čímž by celkové mezinárodní tržby měly dosáhnout až na 390 milionů. Rozpočet snímku činil přibližně 200 milionů dolarů a 100 milionlů vynaložil Disney na marketing.

Vzhledem k tomu, že studio dostává z každého prodaného lístku zhruba polovinu, mělo by Deadpoolovi stačit překonat hranici 600 milionů, aby se dostal do plusu. Takhle skromný však hláskující Ryan Reynolds nebude. Tvůrci filmu by jistě rádi oslavili miliardu, což by při pohledu na nadcházející premiéry nemusel být problém. Zda se mu však podaří pokořit eRkového rekordmana je zatím ve hvězdách. Rekord drží Joker s 1,074 miliardy dolarů.

Autor: Šimon Mitro

Související

Záběr z filmu Amerikánka
Film a TV Kino

Září v kinech: Návrat Beetlejuice a očekávaná Amerikánka

Záběr z filmu Amerikánka
Film a TV Festival

Filmová Amerikánka oslní na dětském festivalu v Karlových Varech

Vizuál k 37. ročníku Finále Plzeň
Film a TV Festival

Finále Plzeň zahájí očekávaný Rok vdovy. V porotě usedne držitel Oscara

Joker: Folie à Deux
Film a TV Kino

Druhou sezónu Tady Vary zahájí Joker