neděle 8. září 2024

Daňové čachry v rallye pokračují, ve vazbě je další závodník

Daňové podvody se škodou téměř 20 milionů korun dostaly do vazební věznice jednoho z našich nejúspěšnějších závodníků rallye Antonína Tlusťáka. Na 165 milionů si v jiném případu přišel jeho kolega Roman Odložilík.

tlustak 2

Antonín Tlusťák.
Zdroj: rallyelife.cz

  • Antonín Tlusťák.
  • Zdroj: rallyelife.cz

Tlusťák má na triku kromě20milionového daňového úniku také další podobný případ, je obžalovaný za podvody za 47 milionů korun. Soud se rozhodl oba případy spojit a zároveň jezdce poslal do vazby.

Oba případy se mají týkat reklamních služeb při závodech, za které dostal Tlusťák zaplaceno. Aby nemusel platit daně falšoval dokumenty.

Nejedná se o první případ v rallye. V roce 2011 vyfasoval závodník Roman Odložilík pět let natvrdo za krácení daní. Podle žaloby měl falešné faktury na 44 milionů, soudu se ale podařilo prokázat jen únik 18 milionů. Protože začal dluh splácet, přeměnil mu Vrchní soud nepodmíněný trest na podmínku.

Loni policie při rozsáhlé akci s krycím názvem Zpěvák zadržela asi skupinu lidí, kterou vedl právě Odložilík. Nakonec obvinila 35 lidí a 28 firem, které za tři roky obraly Česko a Slovensko o 165 milionů korun. I v tomto případě se jednalo o reklamu na závodních vozech.

Související

peníze
Domácí

Falešní celníci chtějí peníze, vyhrožují řidičům vybodováním

Steve_Perry_09
Zahraniční

Falešné rockové hvězdy v pozici zlodějů. Nepotřebujeme vaše peníze, tvrdí ti praví

profimedia-0904350154
Krimi

Pelta s Kratochvílovou půjdou do vězení. Soud je uznal vinné už potřetí

energie
Krimi

Podvodník zneužívá jméno energetického úřadu, chce z lidí vylákat peníze