čtvrtek 25. dubna 2024

Dan Šustr napsal nekorektní kuchařku. Je o chlebu, špeku, zelí a chlastu

Dan Šustr není jen kytarista Tiché dohody. Je také spisovatel a nyní mu vychází kuchyňská příručka všech starých hippies, Majn Kochbuch.

Šustr

Autorem nekorektní kuchařky je předák Tiché dohody Dan Šustr
Zdroj: Facebook

  • Autorem nekorektní kuchařky je předák Tiché dohody Dan Šustr
  • Zdroj: Facebook

Velkou porci nekorektního humoru slibuje právě vydávaná kniha Dana Šustra, předáka kapely Tichá dohoda, Majn Kochbuch, která vychází s všeříkajícím podtitulem Chleba, špek, zelí a chlast. Podle autora se jedná o netradiční kuchařku, jakýsi sborník receptů Šustrova hippie alter ega Old Shooterhanda. Kuchařka tak doprovází čtyři roky starý sólový debut, který nazval právě Old Shooterhand. Jedná se o první soundtrack na světě, který od základu tvoří recepty na přípravu jídla.

Kniha je rozdělená na dvě části. V první jsou fiktivní rozhovory autora s Old Shootterhandem, jehož originální opilecké názory a teorie agroanarchie představují nekorektní společenskou satiru přetechnizovaného a komerčního světa. Ve druhé části pak čtenáři najdou netradičně pojatou kuchařku podle originálního rozdělení do kategorií. Chleba představuje pečivo a přílohy, špek symbolizuje maso, zelí zase ovoce a zeleninu a chlast domácí pálenky či další pochutiny.

Autor: Jan Skala

Související

1. duben
Světové dny Zajímavosti

Apríl

smích
Světové dny

Den smíchu

606791_base
Ostatní

Magnesia Litera rozdala žánrové ceny