sobota 27. července 2024

Další z rockových legend vydá letos album. Accept představí Humanoida

Německá legenda Accept zahraje letos jako jedna z hlavních hvězd na tuzemském festivalu Masters of Rock. Tam také představí svou novou desku Humanoid, která vyjde na konci dubna.

GFukcigWkAAxrKc

Accept v aktuální sestavě. Zleva: Martin Motnick, Christopher Williams, Mark Tornillo, Uwe Lulis a Wolf Hoffmann.
Zdroj: Accept.com

  • Accept v aktuální sestavě. Zleva: Martin Motnick, Christopher Williams, Mark Tornillo, Uwe Lulis a Wolf Hoffmann.
  • Zdroj: Accept.com

Přestože dnes v řadách Accept zbyl z původních členů už jen kytarista Wolf Hoffmann a kapela vyměnila německou scénu za americkou, pořád se tato formace řadí k největším žijícím legendám heavymetalového stylu. Proto vzbudilo pozornost oznámení, že po třech letech kapela vydá nové album Humanoid. Vyjde 26. dubna a podle slov samotného Hoffmanna se deska ponese v klasickém duchu Accept, jaký fanoušci znají už z klasických alb typu Breaker, Restless And Wild, Balls To The Wall či Metal Heart.

„Jsem s tím albem extrémně spokojený,“ komentoval Hoffmann desku. „Má skvělou energii skrz naskrz. Opět jsme si užili práci s nejlepším metalovým producentem Andym Sneapem. Tvoříme skvělý tým. Všichni nové album zbožňujeme a těšíme se, až si ho zahrajeme naživo. Doufám, že si ho naši fanoušci oblíbí tak jako my.“

Sestava Accept se od minulé desky Too Tough To Die (2021) smrskla na pětici, když z ní vypadl kytarista Phil Shouse, jenž nyní zastává pouze funkci koncertního hráče. Navíc na současných vystoupením absentuje a nahrazuje ho člen pauzírujících Whitesnake Joel Hoekstra. Který z kytaristů bude vystupovat na letošním festivalu Masters Of Rock ve Vizovicích, kde budou Accept jednou z hlavních hvězd, zatím není jisté.

Autor: Jan Skala

Související

profimedia-0891875253
Hudba

Recenze: Deep Purple jdou proti proudu času a vyvolávají ducha 70. let

sweetbandjuly2024_638
Hudba

The Sweet končí kariéru. V září vydají poslední řadové album Full Circle

450503597_1042916867179730_7224640697324153229_n
Hudba

Show Judas Priest dokreslila bouřka. Masters Of Rock zavřou v neděli Accept

Vladimír_Mišík
Hudba

Vladimír Mišík ještě nehodlá končit. Ohlásil totiž vydání nové desky