středa 15. května 2024

Další ukradená demonstrace: Naštvaní zemědělci odjeli před proruskou úderkou

Fraška – tak by se dal popsat dnešní avízovaný obří protest zemědělců. Přestože odborníci, politici i média varovali sedláky, že akce je jen zástěrkou pro protivládní exhibici dezinformátorů, pochopili to až před polednem a začali z Prahy odjíždět.

GGtDy4nWwAA-Avl

Protest zemědělců.
Zdroj: X

  • Protest zemědělců.
  • Zdroj: X

Přestože odborníci i média varovali sedláky, že akce je jen zástěrkou pro protivládní exhibici dezinformátorů, pochopili to až před polednem a začali z Prahy odjíždět. Mluví o ukradené demonstraci, stejně jako na podzim učitelé.

Už nějaký čas bylo jasné, že největšími propagátory akce jsou Jindřich Rajchl z hnutí PRO a řada dalších známých dezinformátorů, akci přenášely proruské kanály KTV a Raptor.

Mezi demonstranty se objevil Jindřich Rajchl ze strany PRO. Právě proti jeho účasti na akci se vymezila podstatná část zemědělců a protest ukončili. Přišli také Tomio Okamura a Radim Fiala z SPD.

Na Malostranském náměstí přišli kromě demonstrantů také lidé s ukrajinskými vlajkami, aby dali najevo nesouhlas s akcí. Dav na ně řval Hoďte je pod tramvaj, Do plynu a Zdechněte. Došlo i k fyzickým potyčkám, zasáhnout museli těžkooděnci.

Související

grunheide
Zahraniční Video

Extrémisté vzali gigafactory Tesly útokem, německá policie má vodní děla

profimedia-0855023318
Domácí

Traktory míří do Prahy. Zemědělci svolali protest na 22. května

GM1fsXTWcAA--2l
Domácí Video

Falešní propalestinští studenti v Praze se zhlédli v Hamásjugend

pettt.jpg
Domácí

Peterková udělá pro peníze vážně cokoliv, prý na ni zaútočili kyselinou