čtvrtek 17. října 2024

Další týrané šelmy. Vémola je prase, prohlásila prominentní advokátka

Další zmrzačené šelmy odhalili uživatelé sociálních sítí na fotkách, kterými se prezentuje zápasník Karlos Vémola.

8776536

Karloc Vémola chová v jednom výběhu tygřici a lvici.
Zdroj: Karlos Vémola

  • Karloc Vémola chová v jednom výběhu tygřici a lvici.
  • Zdroj: Karlos Vémola

„Takže se podívejme na milovníka zvířat Vémolu,“ těmito slovy začíná facebookový příspěvek Petry Říhové, bývalé šéfky odboru CITES Inspekce životního prostředí. Odbor se zabývá právě ohroženými zvířaty

Říhová reagovala na odebrání Vémolovy tygřice Antonie Ramby, která, jak se ukázalo, měla odstraněné drápy na předních tlapách. Když k Vémolovi přišla, drápy měla. „Z dalších fotek je patrné, že drápy nemají ani lvi v chovu tohoto pána. Chirurgicky se drápy odstraňují i s lůžkem, rány se špatně hojí a často se objevují komplikace. A samozřejmě, že to hodně bolí. Kdyby vám odoperovali konce prstů, asi byste také neskákali nadšením, že,“ upozorňuje Říhová. Připomíná, že drápy používají kočky k držení potravy, šplhání či drápání stromů. Odstranění drápů je podle ní mrzačení zvířete. „Z těchto jsou mrzáci, co si ani žrádlo nepřidrží. A proč? Protože jeden magor má prachy a chce se chlubit. To není o lásce ke zvířatům! Je to o aroganci, hlouposti a nabubřelém egu. Doufám, že mu budou zabaveni i ti lvi a že Vémola dostane doživotní zákaz chovu zvířat kvůli jejich týrání,“ napsala Říhová.

Případ nadzvedl také Kateřinu Misíkovou z plzeňské zoo. „Obvykle se k podobným věcem moc nevyjadřuji, protože to vyvolává nesmyslné debaty. Zde ale je potřeba, aby veřejnost věděla, co je pan Vémola zač, a ta banda kolem něj taktéž. Tygřice Ramba měla vytrhané drápy. Ano, zní to neskutečně, ale je to tak! Takže až zase někdo bude obhajovat lidi, co po domácku chovají velké šelmy, zjistěte si informace o chovu, o problematice, o životě takovýchto zvířat, a pak teprve pějte ódy na takové zmetky,“ uvedla.

Ke kritice se přidala také prominentní advokátka Klára Long Slámová. „Prostě Vémola je prase, byl prase a prasetem zůstane. A ta jeho zero nádhera, která se honosí kožichy zabitých zvířat, je stejné prase. Ani jeden by už nikdy neměl dostat jakýkoliv mediální prostor, protože týrání zvířat se nesmí podporovat v jakékoliv podobě,“ uvedla a upozornila tak i na Vémolovu manželku, která se stejně jako on prohlašuje za milovnici zvířat, přestože se ráda předvádí v pravých kožešinách. „Je zima, tak přece nebudu mrznout,“ odpověděla na kritiku Lela Vémola.

Případ týrané tygřice se řeší i na sociálních sítích. „Tento umělocelebritní tragéd by neměl mít povolení ani na chov džungarskýho křečka,“ podotkla jedna z uživatelek sítě X.

Související

chobotnice
Zahraniční Fauna

Chobotnice v ohrožení. Vlády investují miliony do neudržitelného chovu

27466438332_28ea5e5e7a_b
Zahraniční Fauna

Ptačí chřipka zabila ve Vietnamu v zoo parcích desítky tygrů, několik lvů i pantera

size3-17047224070241-124-na-okraji-unicova-nekdo-nechal-dva-zakrvacene-mrtve-psy-obludnost-zni-z-mesta
Krimi

Utýraní psy leželi v příkopě na okraji Uničova. Případ řeší policie

profimedia-0746145909
Domácí Vánoce

Piráti chtějí zakázat prodej živých kaprů