čtvrtek 19. září 2024

Další šance pro bývalého slávistu Krále

Fotbalový záložník Alex Král se stěhuje z Německa na Pyrenejský poloostrov. Českého fotbalistu si vyhlédl Espaňol Barcelona.

Alex Král v dresu Unionu

Alex Král v dresu Unionu
Zdroj: Profimedia

  • Alex Král v dresu Unionu
  • Zdroj: Profimedia

Fotbalista Alex Král odchází na hostování do španělské ligy. Nově bude oblékat dres nováčka nejvyšší soutěže Espaňol Barcelona.

Král se stal třetím Čechem, který letos do prestižní evropské ligy přestoupil. Na španělském sluníčku se již vyhřívají Ladislav Krejčí (Girona) a gólman Jiří Letáček (Getafe).

Šestadvacetiletý Král má za sebou roční angažmá v německé Bundeslize, kde nastupoval za Union Berlín. V Německu oblékal i dres Schalke 04. Před přestupem do Bundesligy strávil sezónu 2021/22 na hostování v anglickém klubu West Ham United, kde se potkal s českými reprezentanty Tomášem Součkem a Vladimírem Coufalem. V Premier League se ale příliš neuchytil.

Záložník Král nakoukl do nejvyšší české ligy v roce 2017 v dresu Teplic. Po dvou sezonách odešel do pražské Slavie a z ní to už byl jen krůček do zahraničí. Král si vybral Spartak Moskva, se kterým podepsal pětiletou smlouvu. V ruském týmu odehrál ale jen dvě sezony a většinu času strávil na hostování, prvním z nich byl právě West Ham, za který odehrál jen šest zápasů. Anglický klub podle očekávání neuplatnil opci, a proto král putoval dále po fotbalové Evropě. Nyní se zastavil ve Španělsku. Fotbaloví fanoušci budou doufat, že se zde uchytí a předvede, jaký v něm dřímá talent.

Zdroj: rcdespanyol.com

Související

Brněnský stadion
Fotbal

Zbrojovka nově patří Regionální hospodářské komoře Brno

Předzápasový trénink české reprezentace
Fotbal Liga národů

Napraví česká reprezentace debakl s Gruzií?

James Bello v pardubickém dresu
Fotbal Chance liga

Viktorián Bello odchází na hostování do Pardubic

Matěj Ryneš během tréninku české reprezentace
Fotbal

Zraněný Ryneš opustil národní tým