neděle 8. září 2024

Další rána pro tenis na olympiádě. Nadalův start je nejistý

Sinner, Rybakina, Vondroušová a teď i legendární Španěl? Tenisový turnaj pod pěti kruhy počítá omluvenky z řad hvězd.

profimedia-0889864400.jpg

Pořád to umím. Rafael Nadal se připravuje na olympijský turnaj. V Bastadu hraje i čtyřhru.
Zdroj: profimedia

  • Pořád to umím. Rafael Nadal se připravuje na olympijský turnaj. V Bastadu hraje i čtyřhru.
  • Zdroj: profimedia

V mužské části pavouka se kvůli angíně odhlásila světová jednička Jannik Sinner, mezi ženami do Paříže neodcestovala světová čtyřka Jelena Rybakina z Kazachstánu. Na olympijské hry ji nepustil zánět průdušek.

Přestože jsem se snažila vrátit do tréninku, moje tělo se pořád vzpamatovává. Lékaři mi přísně zakázali jít na kurt,“ vysvětlila na sociální síti Instagramu Rybakina. Už dříve se pro zranění ruky odhlásila česká medailová naděje Markéta Vondroušová.

A další tenisová tragédie visí ve vzduchu - jeden z nejlepších hráčů všech dob, Španěl Rafael Nadal se potýká se zraněním, který si odvezl z minulého týdne ze švédského Bastadu, kde se po tuhých bojích probil až do finále. Nadal by se mohl v případě startu a postupu už ve druhém kole utkat s grandslamovým rekordmanem Novakem Djokovičem, ale přání fanoušků momentálně dostává vážnou trhlinu.

Ve středu ráno začal mít bolesti, odpoledne se to spíše zhoršovalo, a tak přerušil trénink,“ prozradil pro španělský rozhlas Onda Cero radio kouč "Rafy" Carlos Moyá. „Neumím teď s jistotou říct, jestli Nadal bude hrát,“ připustil Moyá. Start ve čtyřhře po boku nedávného vítěze Wimbledonu Carlose Alcaraze prý v ohrožení není. Před pár dny z dvouher také odstoupil Andy Murray, pro kterého bude olympijský turnaj poslední klání v kariéře. Hrát bude po boku Dana Evanse jen čtyřhru.

Autor: mš

Související

Jelena Ostapenko.
Tenis

Místo svatby finále grandslamu. Ukrajinka musela odložil veselku

Sinner
Tenis

Do finále US Open se probili Sinner a Fritz

profimedia-0904208385.jpg
Tenis Davis Cup

Těžká skupina Davis Cupu. Češi si ale po vydařených výkonech na US Open věří

Sarra Errani.
Tenis

Mix v New Yorku ovládl italský pár, zkušený Američan se loučil s kariérou