čtvrtek 19. září 2024

Další Pol Point se otevřel tentokrát na západě Čech

Již čtvrté bezobslužné kontaktní místo policie v Plzeňském kraji mohou lidé v případě podání oznámení využívat v Plané na Tachovsku.

Pol Point Policie ČR

Pol Point Policie ČR.
Zdroj: Policie ČR

  • Pol Point Policie ČR.
  • Zdroj: Policie ČR

Po Městě Touškově, Folmavě a Zbiroze se tady mohou lidé spojit s policisty „na dálku“ pomocí video-hovoru. „ K tomu, abychom zřídili Pol Point právě v Plané na Tachovsku, nás vedlo hned několik důvodů. Tachovsko je příhraničním okresem Německem a jedná se o region s poměrně významnou fluktuací osob. Naši občané často využívají pracovních příležitostí v Německu, do našeho regionu pak naopak přijíždí němečtí turisté. Právě v Pol Pointu mohou lidé rychlým a jednoduchým způsobem podat své oznámení, a to i v cizí řeči, “ uvedl k otevření ředitel Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje Jaroslav Vild.

Pol Point je alternativou pro podání jakéhokoliv oznámení, kdy se člověk nenachází v ohrožení života. Nenahrazuje tedy tísňové volání, nýbrž se jedná o způsob kontaktu občanů s policisty ve věcech, které by, zjednodušeně řečeno, přišli osobně oznámit na policejní služebnu.

Lidé ho o mohou využít v záležitostech, kdy se sami stali obětí trestného činu a např. z nejrůznějších osobních důvodů je pro ně nevyhovující dostavit se na policejní služebnu. Z tohoto místa však mohou oznámit i jakékoliv protiprávní jednání, o kterém se dozvěděli či byli jeho svědkem. Vůbec první Pol Point na území České republiky vznikl ve Středočeském kraji v roce 2020.

Autor: Andrea Jančová
Zdroj: Policie ČR

Související

GXvg-4EWgAA9177.jpg
Domácí

Děti odmontovaly šrouby povodňových zábran. Dospělý by za to skončil ve vězení

volný čas
Domácí

Politické preference a životní styl: Jak se voliči liší v každodenním životě?

GXjMXEYWoAAwzm3
Domácí

Záplavy mají první oběť. Dalších sedm lidí se pohřešuje

žena telefon
Krimi

Podvodník připravil ženu o milion