neděle 29. září 2024

Dálkové vlaky na hlavních trasách před Vánoci posílí

České dráhy posílí před vánočními svátky a na Nový rok dálkové vlaky na nejvytíženějších linkách. Posilové vozy nabídnou několik set míst k sezení navíc. V souvislosti s prázdninami budou posilové vozy vypraveny od čtvrtka 22. prosince do 2. ledna.

Pendolino

Ilustrační foto.
Zdroj: Wikimedia Commons

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Wikimedia Commons

Nejvíce posilových vozů bude jezdit 22. a 23. prosince a potom na konci vánočních prázdnin 1. a 2. ledna. Posilové vozy budou zařazeny na různých dálkových linkách, např. mezi Prahou a moravskými městy, na Jižním a Západním expresu a na dalších linkách.

České dráhy do oběhu nasadí mimořádně o jedno Pendolino navíc, na povinně místenkový spoj, a soupravu railjet na jeden z dalších vlaků. Přesto je třeba očekávat ve špičce vysoké obsazení železničních spojů. České dráhy proto doporučují včasné pořízení rezervace.

V sobotu 24. prosince budou jezdit spoje Českých drah jako ve svátek a tradičně jako každý rok bude okolo 18. až 19. hodiny postupně provoz většiny regionálních i některých dálkových vlaků utlumen. Stejně tak v neděli 25. prosince pojedou vlaky podle svátečních jízdních řádů, klasický sváteční provoz však začne o něco později až mezi šestou a sedmou hodinou ráno. Podobně to bude vypadat i 26. prosince.

Související

nocni_vlak
Domácí

První vlaky na trati z Prahy do Ostravy vyjedou v sobotu

Vlak RegioShark
Domácí

České dráhy vyjdou vstříc cestujícím, kteří ruší výlety kvůli počasí

Vysokorychlostní výhybka od DT – Výhybkárna a strojírna
Domácí

Prostějovská firma vyvinula výhybku pro vysokorychlostní železnici

Vizualizace zastávky na Letišti Václava Havla
Domácí

První PPP projekt železnice láká investory