sobota 21. září 2024

Ďábelský plán připravil ženu o 666 tisíc

Kdyby něco, řekněte, že jde o policejní akci – tak instruovali podvodníci ženu, kterou po telefonu obrali o statisíce. Poslala jim 666 tisíc, tedy sumu, která symbolizuje číslo šelmy či Antikrista.

bankomat

Ilustrační foto.
Zdroj: Pixabay

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Pixabay

Přestože před podobnými případy varuje policie i média velmi často, podvodníkům se daří najít stále nové oběti. Jednou z nich je i žena z Prahy, která poslala své úspory prostřednictvím bitcoinmatu neznámo kam.

Ženě zavolal údajný pracovník banky s tím, že si jejím jménem někdo zřídil bankovní úvěr na několik stovek tisíc korun. Aby mu uvěřila, uvedl tři poslední čísla její občanky, trvalou adresu a datum narození. Krátce poté se jí ozval údajný kriminalista, který ji řekl, že se stala obětí úvěrového podvodu a upozornil, ať nikomu nic neříká, jinak se dopustí maření vyšetřování. „Ženě pak řekl, že se jí ozve pan V., bezpečnostní pracovník její banky, a vysvětlí jí co a jak, aby o peníze nepřišla. Pan V. skutečně obratem zavolal a ženě namluvil, ať veškeré své peníze vybere ve své bance v Praze 2 a osobně je vloží do bankomatu v Praze 5,“ popsal pro Minutové zprávy policejní mluvčí Jan Rybanský.

Žena vybrala téměř devět set tisíc korun a vydala se k určenému bankomatu. Na místě našla pouze bitcoinmat, ale pan V. ji ujistil, že nemá koukat na nápisy a že jde o vkladomat její banky. „Poškozenou od vkládání peněz neodradilo ani bezpečnostní upozornění na přístroji o častých podvodech ani potvrzovací doklad, že peníze vkládá skutečně do bitcoinmatu. Provedla celkem sedmatřicet transakcí na základě QR kódů s konkrétní bitcoinovou adresou, kterou jí pan V. prostřednictvím mobilní aplikace naposílal a odeslala celkem 666 tisíc korun. Až pak si uvědomila, že se pravděpodobně stala obětí podvodu a v transakcích dál nepokračovala,“ doplnil mluvčí.

Pachatelé prý byli při telefonní komunikaci mimořádně přesvědčiví. Se ženou byli v nepřetržitém telefonním kontakt několik hodin od výběru peněz až po vložení do bitcoinmatu. Nedopustili, aby hovor přerušila, neustále poslouchali dění okolo ní a instruovali ji, jak se zachovat, kdyby ji někdo oslovil. Pokud by se tak stalo třeba u bitcoinmatu při vkládání hotovosti, měla odpovědět, že na místě je policejní akce v režii kriminální služby.

Související

Snímek obrazovky_20-9-2024_143921_www.youtube.com
Krimi Video

Mladou ženu našli mrtvou. Zavraždil ji expartner a vyluxoval její účet

GXvg-4EWgAA9177.jpg
Domácí

Děti odmontovaly šrouby povodňových zábran. Dospělý by za to skončil ve vězení

GXjMXEYWoAAwzm3
Domácí

Záplavy mají první oběť. Dalších sedm lidí se pohřešuje

žena telefon
Krimi

Podvodník připravil ženu o milion