čtvrtek 19. září 2024

Čtveřice hororů pro váš Halloween

Vychutnejte si halloweenský večer se světovými horory.

REC

Záběr z filmu REC.
Zdroj: Filmax

  • Záběr z filmu REC.
  • Zdroj: Filmax

Vymítač ďábla děsí diváky už od roku 1973. Co do kvality provedení už jde spíše o nostalgickou kultovní klasiku. Film sází na tématiku exorcismu. Mladá dívka se mění před očima své matky k nepoznání. Lékařská vyšetření nepřinášejí odpovědi a doktoři jsou bezradní. Když si zvláštní chování mladé dívky vyžádá první oběť, obrátí se matka na doporučení jednoho z lékařů k církvi. Na filmové databází ČSFD má snímek hodnocení 82 %, na IMDb si drží první místo v kategorii hororů. Film je dostupný na streamovací službě HBO Max.

Děsivý REC pochází ze Španělska. Televizní reportérka a kameraman se chystají natáčet televizní reportáž v požární stanici. Když se na tísňové lince ozve stará žena uvězněna ve svém domě, stává se běžný natáčecí den zběsilou jízdou, která vám pocuchá nervy. Snímek je dostupný na Voyo.

První díl Paranormal Activity nastoupil do kin za doprovodu fantastické marketingové kampaně. Záběry vyděšených diváků v hledištích kin a paranormální jevy zachycené na domovní kamery přilákaly do kin nadšence hororů z celého světa. Paranormal Activity nastavily nový formát filmu, který vás svou uvěřitelností a autenticitou nenechá klidnými. Skrze domovní kamery sledujeme život jednoho páru, který žije na americkém předměstí. Idylku komplikují záhadné jevy přicházející nejen po setmění. První díl je dostupný na Voyo.

Fantastická Milla Jovovich ve skvělém filmu Čtvrtý druh změní váš pohled na mimozemšťany. Čtvrtý druh označuje jev, kdy se s mimozemšťany člověk setká tváří v tvář. A právě s tímto jevem se několik obyvatel amerického městečka obrací k mladé psycholožce. Všichni popisují to samé. Sova za oknem, cizí lidé v pokoji a výpadky paměti. Film je dostupný na Voyo.

Autor: Kristýna Cyprisová

Související

447829599_1019532299540772_7415641937014329431_n
Hudba

Mládež se snaží zakázat Cannibal Corpse. Vadí jim příliš explicitní texty

Top Gun
Světové dny

Den Top Gunu

Ryan Gosling při natáčení velkofilmu The Gray Man v centru Prahy
Cestování

Filmové lokace v Česku lákají turisty

klávesnice
Krimi

Muž si nelegálně stáhl 1408 filmů, hrozí mu 8 let vězení