neděle 8. září 2024

ČT představila podzimní nabídku. Neužil ztvární Smetanu, vrátí se Docent i StarDance

Česká televize odhalila podzimní premiéry. Film Smetana ukáže život věhlasného skladatele v podání Václava Neužila. Vrátí se také Docent či StarDance.

Václav Neužil, Sarah Haváčová a Denisa Barešová ve filmu Smetana.

Václav Neužil, Sarah Haváčová a Denisa Barešová ve filmu Smetana.
Zdroj: ČT

  • Václav Neužil, Sarah Haváčová a Denisa Barešová ve filmu Smetana.
  • Zdroj: ČT

Podzim bude patřit třinácté řadě populárního tanečního pořadu StarDance, jehož účinkující si můžete prohlédnout zde. K tomu se přidají dramatické a dokumentární novinky, jako například film Smetana s Václavem Neužilem v hlavní roli, který zachytí život legendárního českého skladatele. „Dnes Bedřicha Smetanu považujeme za nezpochybnitelný symbol české hudby, ale za svého života musel čelit docela intenzivní kritice a o svou pozici musel bojovat. Snažíme se ho vykreslit jako živelného, senzitivního člověka plného emocí i jako sebevědomého hudebního génia,“ říká režisér Marek Najbrt.

Fanoušci kriminálních seriálů se mohou těšit na druhou řadu Docenta. Ivan Trojan, Tereza Ramba a Ondřej Vetchý se vrátí, aby vyřešili nové případy. Režisér Jiří Strach slibuje realistické příběhy a hlubší pohled na známé postavy. V rámci filmů ČT uvede i loňské sci-fi Bod obnovy, drama Úsvit či dokument Tady Havel, slyšíte mě?.

V iVysílání se objeví seriál Vlastně se nic nestalo v hlavních rolích s Elizavetou Maximovou a Denisou Barešovou, který se zaměří na vliv sociálních sítí na moderní vztahy. Režisér Jan Vejnar prozkoumá témata jako prodej intimity a partnerskou komunikaci v digitálním věku.

Autor: Šimon Mitro

Související

Vizuál stanice ČT art k výročí 11 let
Film a TV

ČT art slaví 11 let. Podzim přinese řadu novinek

456113706_920635160098412_7075053344463224619_n
Domácí

Sláva Milionu chvilek je minulostí. Na jejich akci dorazily desítky lidí

Netflix
Film a TV Streaming

Na kolik vás vyjdou streamovací služby?

Milion chvilek míří na Kavčí hory.
Domácí

Milion chvilek ožívá. Kvůli 168 hodinám chystá protestní akci před Českou televizí