pondělí 16. září 2024

ČT art slaví 11 let. Podzim přinese řadu novinek

ČT art oslaví jedenácté výročí vysílání bohatým kulturním programem, který potěší milovníky divadla, hudby, dokumentů i výtvarného umění.

Vizuál stanice ČT art k výročí 11 let

Vizuál stanice ČT art k výročí 11 let
Zdroj: ČT

  • Vizuál stanice ČT art k výročí 11 let
  • Zdroj: ČT

Nová sezóna začne 1. září Týdnem dárků, během kterého se diváci mohou těšit na divadelní recitál Marta s Hanou Holišovou v hlavní roli. Další program nabídne koncerty Anny K., Michaela Kocába a dokumenty o významných osobnostech jako herečky Helen Mirren a malíři Vincentu van Goghovi.

Podzim na ČT art přinese nové dokumentární cykly. Vidět filmem přiblíží životy českých kameramanů, Ikony českého designu představí unikátní český design a Šumné stopy přenesou diváky do Švýcarska. V pořadu Zemský ráj to na poslech se zaměří na příběhy hudebních hitů a významné skladatele české hudby.

Podzimní program zpestří i cyklus České vývozní zlato, který představí operní inscenace českých skladatelů z prestižních světových scén. Na diváky tak čekají unikátní zážitky s českou hudbou v netradičním prostředí, jako například Prodaná nevěsta z newyorské Metropolitní opery.

Oblíbený cyklus koncertů z klubu Doupě nabídne vystoupení Lenky Filipové, Michala Hrůzy a dalších hvězd. Každý koncert bude obohacen o osobní příběhy a vývoj jednotlivých umělců. Online platforma ČT art přinese nové epizody videotýdeníku Volavky a predátoři a videosérii Jedna báseň, která se zaměří na českou poezii. Web také vyhlásí soutěž Arteliér pro mladé výtvarníky, jejichž práce budou součástí vysílání kanálu.

Autor: Šimon Mitro

Související

Vyhlídka u Tetína
Cestování

Češi se vrací k podzimním dovoleným doma

456113706_920635160098412_7075053344463224619_n
Domácí

Sláva Milionu chvilek je minulostí. Na jejich akci dorazily desítky lidí

Netflix
Film a TV Streaming

Na kolik vás vyjdou streamovací služby?

očkování covid
Domácí Zdraví

Ministerstvo nabádá k očkování proti covidu a chřipce