čtvrtek 19. září 2024

COOP otevřel třetí automatizovanou prodejnu, kde lze nakupovat 24 hodin denně

Po Strakonicích a Českém Krumlově se dočkali plně automatizované prodejny s potravinami i v Ústí nad Orlicí.

Nová automatizovaná prodejna COOPu v Ústí nad Orlicí

Nová automatizovaná prodejna COOPu v Ústí nad Orlicí.
Zdroj: COOP

  • Nová automatizovaná prodejna COOPu v Ústí nad Orlicí.
  • Zdroj: COOP

Síť obchodů COOP otevřela třetí plně automatizovanou prodejnu, kde mohu zákazníci nakoupit 24 hodin denně. Podle vyjádření COOPu se nenaplnily obavy z většího množství krádeží a vandalismu, které otevření první automatizované prodejny ve Strakonicích v březnu doprovázely. Použitá technologie zákazníky spolehlivě identifikuje a na rozdíl od běžného provozu je případný nepoctivý zákazník velmi jednoduše dohledatelný. Automatické obchody jsou vybaveny kamerovým systémem a jsou napojeny na pulty centrální ochrany.

Úspěch u doposud otevřených obchodů nás příjemně překvapil. Už nyní proto připravujeme další prodejny tohoto typu, do konce roku bychom chtěli zprovoznit další dvě,“ komentoval otevření automatického obchodu v Ústí nad Orlicí Lukáš Němčík, ředitel rozvoje a marketingu sítě COOP. Ještě v tomto roce hodlá COOP otevřít automatický obchod v Lipně nad Vltavou a Berouně.

Před nákupem v automatizované prodejně si zákazníci musí stáhnout mobilní aplikaci Contio a do ní se následně zaregistrovat. Pro vstup do obchodu použije zákazník QR kód, který se zobrazí po registraci v aplikaci. Následně si vezme košík a nakupuje. U samoobslužné pokladny naskenuje zboží a zaplatí platební kartou. Pro odchod z prodejny opět naskenuje u východu QR kód z aplikace.

Autor: Šimon Mitro
Zdroj: COOP

Související

volný čas
Domácí

Politické preference a životní styl: Jak se voliči liší v každodenním životě?

Švédské město Uppsala má nejčistší vzduch v Evropě.
Zahraniční Zajímavosti

Švédská města mají nejčistší vzduch v Evropě

Albert
Domácí Nakupování

Češi mění nákupní návyky. Více se zajímají o ekologii a obaly

líčení
Domácí Ženy

Celkem 77 procent Češek se snaží být vždy upravené