pondělí 29. dubna 2024

Colours of Ostrava nabídne koncerty hlavních hvězd ve znakovém jazyce

Festival Colours of Ostrava každoročně naláká davy fanoušků. Koncerty těch největších hvězd budou letos převedeny do znakového jazyka.

Amber Galloway__ Gallego_LP_foto_zdenko_hanout2

Tlumočnice Amber Galloway Gallego
Zdroj: Zdenko Hanout

  • Tlumočnice Amber Galloway Gallego
  • Zdroj: Zdenko Hanout

Na festivalu letos vystoupí OneRepublic, Ellie Goulding, Jacob Collier, Niall Horan, Macklemore, Interpol nebo Burna Boy. Koncerty těchto kapel a hudebníků, kteří patří k největším hvězdám Colours of Ostrava, budou převedeny i do znakového jazyka.

„Reagujeme na potřeby lidí se zdravotním znevýhodněním, aby se na Colours cítili co nejlépe. Zaměřujeme se nejen na nevidomé a slabozraké, ale také na neslyšící, lidi s autismem a vozíčkáře,“ uvedl jeden z organizátorů Jindřich Vaněk.

Části koncertů na hlavním pódiu bude tlumočit jedna z nejvýznamnějších světových tlumočnic Amber Galloway Gallego. Vystoupení domácích es v čele s Monkey Business, Ewou Farnou a Benem Cristovaem bude tlumočit česká skupina Hands Dance.

Tlumočeny budou také debaty a přednášky na mezinárodním fóru Meltingpot. Festival Colours of Ostrava začíná v oblasti Dolních Vítkovic ve středu 19. července.

Autor: Emil Mikuš

Související

t8gkxm1j
Hudba

Hvězdy světové taneční scény David Guetta a Eric Prydz míří do Ostravy

Zara Larsson
Hudba Festival

Na Colours of Ostrava zapívá i Zara Larsson

image
Ostatní

Sklouzli se až ke světovému rekordu

profimedia-0798969870
Hudba

TrutnOFF zůstane v Trutnově. Účast prezidenta sklízí protichůdné reakce