Čína povolila marvelovky v kinech

Čína znovu vpustila filmy Marvelu do kin. Stanovila data pro pokračování Black Panthera a Ant-Mana.

Paul Rudd ve filmu Ant-Man a Wasp: Quantumania

Paul Rudd ve filmu Ant-Man a Wasp: Quantumania
Zdroj: Disney

  • Paul Rudd ve filmu Ant-Man a Wasp: Quantumania
  • Zdroj: Disney

Komiksové studio Marvel společnosti Walt Disney v úterý oznámilo únorová data čínských premiér pokračování filmů Black Panther a Ant-Man. Je to poprvé téměř po čtyřech letech, kdy komunistická země povolila vstup marvelovek do svých kin.

Black Panther: Wakanda Forever dorazí do čínských kin 7. února, následovat bude film Ant-Man and the Wasp. Marvel to oznámil na čínské sociální síti Weibo: „Ant-Man and the Wasp: Quantumania, třetí film o superhrdinovi, který se dokáže zmenšit na velikost hmyzu, bude mít v Číně premiéru ve stejný den jako ve Spojených státech.“ Světová premiéra třetího Ant-Mana včetně Číny a České republiky se uskuteční 16. února.

Ztráta čínského trhu stála společnost Disney v posledních letech desítky milionů dolarů. První Black Panther utržil v čínských kinech 105 milionů dolarů, zatímco Ant-Man vydoloval 121 milionů dolarů. Únorové premiéry budou prvními marvelovkami, které se budou hrát v čínských kinech od filmu Spider-Man: Daleko od domova v červenci 2019.

Společnost Disney odmítla žádosti některých zemí včetně Číny o úpravu filmů, jako jsou Eternals a druhý Doctor Strange, aby z nich odstranila odkazy na vztahy mezi osobami stejného pohlaví. Tyto motivy a zahraniční politika zapříčinila bojkot Číny ve směru k hollywoodské produkci.

Zdroj: Reuters

Související

GMUj4YLWAAAwnDd
Zahraniční

Putin rozhodl o posílení armády. Měla by být druhá největší na světě

GXkoWfSbsAAMNAe
Zahraniční

Další tajfun ničí čínské pobřeží. Údajně je nejsilnější za posledních 75 let

elektromobil BYD
Ekonomika Elektromobily

EU a USA omezují čínské elektromobily, přesto jejich prodeje rostou

profimedia-0907160062
Zahraniční

Bráníme se imperialistům, řekl Kim a ukázal laboratoře na obohacování uranu