pátek 20. září 2024

Čína monitoruje zakázky podpořené státními financemi 24 hodin denně

Čínští developeři musí instalovat do svých projektů, jež jsou částečně financovány ze státních peněz, monitorovací zařízení.

kamery

Ilustrační foto.
Zdroj: Flickr

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Flickr

Čínské úřady zavedly opatření, podle kterého musí být některé státní zakázky hlídány nepřetržitě, 24 hodin denně. Monitorovací zařízení musí být instalovány na projektech, jež dostaly minimálně 30 milionu jüanů, v přepočtu 23 milionů korun, ze státních dotací.

Tento krok přichází v době, kdy se čínské úřady snaží podpořit developerský průmysl. V lednu oznámilo čínské ministerstvo bydlení, že poskytne další záchranné úvěry developerům bojujícím s dluhy a zpomalující se poptávkou.

Národní rozvojová a reformní komise Čínské lidové republiky v lednu oznámila nová pravidla pro dohled, která mají regulovat realizaci projektů a využití financí. Tyto kroky jsou součástí čínské vládní snahy zajistit, aby finanční prostředky určené pro podporu zápasících developerských projektů byly použity pro svůj zamýšlený účel.

Podle nových opatření musí vývojáři použít bezpečnostní zařízení, včetně kamer, dronů nebo dokonce satelitního vybavení, k monitorování projektů, pokud to podmínky umožňují. Tato opatření mají zamezit tomu, aby čínští developeři mohli zneužít finanční prostředky určené pro dokončení projektů k osobnímu prospěchu.

Autor: Šimon Mitro

Související

GMUj4YLWAAAwnDd
Zahraniční

Putin rozhodl o posílení armády. Měla by být druhá největší na světě

GXkoWfSbsAAMNAe
Zahraniční

Další tajfun ničí čínské pobřeží. Údajně je nejsilnější za posledních 75 let

elektromobil BYD
Ekonomika Elektromobily

EU a USA omezují čínské elektromobily, přesto jejich prodeje rostou

profimedia-0907160062
Zahraniční

Bráníme se imperialistům, řekl Kim a ukázal laboratoře na obohacování uranu