čtvrtek 17. října 2024

Čína má nová pravidla pro zacházení se psy. Smrtí to odnesla už řada zvířat

Čínské úřady zavedly v reakci na nedávné napadení batolete rotvajlerem ve městě Chongzhou přísná nařízení pro zacházení s toulavými psy a také pravidla pro majitele psů. Nové předpisy a ohavné chování některých lidí vůči psům pobouřilo mnoho obyvatel.

5d3fe844-a8cb-4a98-994b-609bf56dc4b7_287dd3bc

Pes, který se stal obětí strážníka školy v Čchung-čchingu.
Zdroj: cqcb

  • Pes, který se stal obětí strážníka školy v Čchung-čchingu.
  • Zdroj: cqcb

Říkali mu Malý žlutý. Toulavý kříženec retrívra pravidelně navštěvoval kampus školy v Čchung-čchingu. Do chcíle, kdy ho jeden z členů ostrahy oběsil. Prý před ním chtěl ochránit studenty.

Další hrůzný čin se odehrál na ulici v Šanghaji, kde policisté ubili starého, podle obyvatel neškodného německého ovčáka.

Několik lidí na sociálních sítích uvedlo, že ochranka v jejich bytových komplexech zabíjí zatoulané psy a jejich těla vyhazuje do popelnic. Ochranka také v jednom případě vstoupila do bytu bez svolení nájemníka a zabila dva psy uvnitř.

Vše se odehrálo poté, co Čína zavedla nová pravidla. Volně se pohybující psy bez pána tam čeká odchyt a pokud se nenajde zájemce o jeho adopci, pak i smrt. Majitel psa, který bude pobíhat bez vodítka, dostane vysokou pokutu. V provincii S'-čchuan město Shehong mimo jiné zakázalo agresivní plemena psů a ta, která jsou vyšší než 35 centimetrů.

„Jen proto, že jeden velký pes pokousal dítě, jsou všichni pronásledování bezohlednými bezpečnostními strážci a policí. Takový univerzální přístup mne opravdu mrzí,“ sdílel na své sociální síti jeden z obyvatel Číny.

Země je známá tím, že v ulicích žije téměř 40 milionů psů bez domova. Čína je jedním z mnoha států, ve kterém došlo v poslední době k napadení malého dítěte psem. Anglie reaguje na nedávný obdobný incident zákazem plemene typu Americký Bully XL.

Autor: Zuzana Beranová
Zdroj: CNN

Související

GaFWcpFb0AQr43F
Zahraniční

Tchaj-wan se obává čínského úderu. Peking posiluje armádu kolem ostrova

atomový výbuch
Zahraniční Výročí

Před 60 lety se Čína se připojila k jaderným mocnostem

chinese_moon_landing_by_futurerender_dg9bj2r-fullview
Zahraniční

Čína chce vyslat člověka na Měsíc. Plánuje i průzkum Marsu a Jupitera

463011283_122144007428300792_887813841995720567_n
Domácí

Starostka Dešenic prý porušila zákon, nařídila vypustit zuboženou fenku ven