sobota 28. září 2024

Chorvaté jdou na Italy, šanci postoupit má i Albánie

Nejnabitější skupina celého turnaje jde do finále. Týmy skupiny B si dnes večer zahrají o postup do osmifinále. Jistí postupující Španělé sehrají zápas s Albánií. Chorvatsko se utká s Itálií.

Chorvaté musí nad Italy vyhrát

Chorvaté musí nad Italy vyhrát
Zdroj: Profimedia

  • Chorvaté musí nad Italy vyhrát
  • Zdroj: Profimedia

Španělsko je v duelu s Albánií jasným favoritem. Španělé mají po dvou výhrách již jistý postup do vyřazovací části a v případě dalšího vítězství by se stali jedním z mála týmů, kteří by ve skupině neztratili ani bod. Španělé s Albánií vyhráli všechny vzájemné zápasy. Španělům bude v sestavě chybět Rodri, který zápas vynechá kvůli žlutým kartám.

Albánie hraje o všechno. Ve skupině B jí patří s jedním bodem třetí příčka. V případě výhry by mohli albánští fotbalisté postoupit nejhůře z třetího místa.

„U hráčů jsme zaznamenali neuvěřitelný vývoj. V Albánii žijí 3 miliony Albánců a na celém světě jich je více než 9 nebo 10 milionů. Byla tu generace, která nikdy neviděla svůj tým na mistrovství Evropy. Všichni odvádíme opravdu dobrou práci. Jsme živí, hrdí a ambiciózní. Španělsko je silné, ale my do toho půjdeme naplno v 90 minutách. Byli bychom rádi, kdybychom si zahráli v poslední šestnáctce týmů, musíme podat náš nejlepší výkon," sdělil před utkáním se Španělskem albánský trenér Sylvinho.

Italům stačí v souboji s Chorvatskem získat jen bod. Oproti Albáncům a Chorvatům mají dva body náskok. Zato Chorvaté potřebují k postupu tři body, jinak se mohou s turnajem rozloučit. Pro Chorvaty hraje fakt, že v devíti vzájemných zápasech dokázali Italy porazit hned osmkrát.

„Turnaj jsme nezačali dobře. Nebyli jsme na své skutečné úrovni. Příliš snadno inkasujeme góly,“ sdělil své postřehy z turnaje chorvatský trenér Zlatko Dalić. „Nemáme Ivana Perišiće ve vrcholné formě, v jaké byl v Kataru (mistrovství světa 2022). Někteří hráči jsou o dva roky starší a hrajeme proti silným soupeřům. Myslím si ale, že hlavní problém je v tom, že příliš snadno inkasujeme góly," dodal Dalić.

Zdroj: uefa.com

Související

left-side-front-extreme-close-up-of-international-film-star-sophia-lorens-face-81f1ff-1024
Film a TV

Filmová femme fatale hrála po boku desítek mužů. Milovala ale jediného

Nicolás_Maduro_(2019-10-25)_01
Zahraniční

Venezuela zadržela možné atentátníky. Je mezi nimi i výsadkář z Chrudimi

Albánský ostrov Zvërnec
Zahraniční Klimatické změny

Rekordní vedra na Balkáně sužují region a ničí hospodářství

36201152641_d03a5151cf_b
Zahraniční Klimatické změny

Italský obr, ledovec Marmolada, taje. Pravděpodobně zcela zmizí