čtvrtek 19. září 2024

Chomutovská radnice hledá primátora. Obviněného Hrabáče však neodvolala

Na chomutovské radnici padají hlavy. Dnes se tamní zastupitelé sejdou kvůli případu obviněného primátora Marka Hrabáče, který je v těchto dnech ve vazbě.

1280px-Chomutov,_náměstí_1._máje,_zámek_a_trojiční_sloup

Na radnici se dnes rozhodne o odvolání stíhaného primátora.
Zdroj: Wikimedia Commons

  • Na radnici se dnes rozhodne o odvolání stíhaného primátora.
  • Zdroj: Wikimedia Commons

Přestože je Marek Hrabáč v současně době ve vazbě, fakticky zůstává primátorem Chomutova. Představitelé tohoto severočeského města se proto dnes odpoledne sejdou na mimořádném zasedání, aby celou situace probrali. Funkce prvního muže na radnici totiž převzal Hrabáčův náměstek Milan Märc (Nový sever), který však o jmenování do funkce primátora zájem neprojevil. Druhý náměstek Milan Petrilák, který je členem hnutí ANO by naopak po funkci zájem měl. Členem ANO byl také Hrabáč, ovšem republikové vedení této největší opoziční síly v zemi, jej ze svých řad vyloučilo a vyškrtlo také z kandidátky pro nadcházející krajské volby.

O osudu ředitelky chomutovského zooparku Věry Fryčové, která je, stejně jako Hrabáč, obviněna v kauze manipulování s veřejnými zakázkami a jejich přidělováním za úplatu, rozhodnou chomutovští radní v pondělí. Na stole je také odvolání obviněného ředitele městské policie Tomáše Doudy.

Už předtím o svou funkci ředitele Správy a údržby silnic Ústeckého kraje, který byl rovněž do celé kauzy zainteresování, přišel Luboš Tačner.

Autor: Jan Skala

Související

GNoZn6VWYAAsG4x
Zahraniční

Ficův atentátník chtěl ven vazby. Soudce naopak důvody rozšířil kvůli terorismu

ETalk2008-Diddy1
Krimi

Rapper Sean Combs je ve vazbě. Za obchod s bílým masem mu hrozí doživotí

profimedia-0908466105
Domácí

Chomutov má primátora. Obviněného Hrabáče nahradil jeho stranický kolega

skynews-kristina-joksimovic_6682614
Zahraniční

Manžel modelku zabil, rozřezal a rozmixoval. Chtěl s ní krmit psy