pondělí 16. září 2024

Chirurgy z dovozu řeší soud i policie. Ještě přitvrdíme, tvrdí Okamura

Na chirurgy z dovozu upozornil bývalý šéf TOP 09 Jiří Pospíšil a sklidil za to velmi protichůdné reakce. Na jeho popud se však kampaní SPD budou zabývat orgány činné v trestním řízení.

VAN453ae4e7dd_SPD_kampa

Chirurgové z dovozu rozdmýchali silné reakce.
Zdroj: SPD

  • Chirurgové z dovozu rozdmýchali silné reakce.
  • Zdroj: SPD

Už tři trestní oznámení eviduje pražská policie ohledně kampaně hnutí SPD, které na své plakáty umístila černocha se zakrváceným nožem v ruce a nápisem "Nedostatky ve zdravotnictví nevyřeší chirurgové z dovozu". Případem se zabývá rovněž ústavní soud, který eviduje hned čtyři stížnosti ze čtyř různých krajů. Důvody všech protestujících jsou totožné. Podle nich SPD nabádá k rasové nesnášenlivosti. Na to odkazuje i další slogan, vyzývající k zastavení migrace a odstoupení od migračního paktu Evropské unie.

Iniciátorkou ústavních stížností je právnička Pavla Krejčí, která přes sociální sítě sehnala další lidi, kteří se k ní připojili. Podle ní je kampaň SPD silně neetická, protože podněcuje k rasové nenávisti a odporuje Listině základních práv a svobod.

Předseda SPD Tomio Okamura na kampani nic trestného nevidí. Naopak tvrdí, že současné plakáty, které řeší soudy a policie, jsou jen začátek jejich kampaně a že další propagační materiály půjdou ještě tvrdším směrem.

Autor: Jan Skala

Související

GXk-9A4boAA8MHS
Zahraniční

Kamala Harris odsoudila atentát na Trumpa. Jsem znepokojena, řekla

Nicolás_Maduro_(2019-10-25)_01
Zahraniční

Venezuela zadržela možné atentátníky. Je mezi nimi i výsadkář z Chrudimi

GXYvp0UWUAAEC08
Zahraniční

Vězni utíkali z věznice v Kongu. Při útěku hromadně znásilňovali delikventky

skynews-kristina-joksimovic_6682614
Zahraniční

Manžel modelku zabil, rozřezal a rozmixoval. Chtěl s ní krmit psy