Chcete se svézt na Sněžku? Oproti loňsku si připlatíte

O šedesát korun víc stojí letos jízdenka na Sněžku. Ale jen o prázdninách, v jiných měsících zůstává cena stejná.

Sněžka

Na vrcholu Sněžky. Za pohodlnou cestu na něj si letos připlatíte.
Zdroj: Jan Skala

  • Na vrcholu Sněžky. Za pohodlnou cestu na něj si letos připlatíte.
  • Zdroj: Jan Skala

Kdo se rozhodne při návštěvě nejvyšší tuzemské hory místo výstupu po svých zvolit pohodlnější cestu lanovkou, musí počítat s tím, že oproti loňskému roku jej vyjde cesta dráž. Provozovatelé lanové dráhy z Pece pod Sněžkou na vrchol hory na česko-polské hranici pro oba prázdninové měsíce stanovili cenu na 680 korun za zpáteční jízdenku. Jednosměrná vyjde na 360 korun. Cestující přispívají nákupem jízdenky na dětský hospic Dům pro Julii v Brně.

Zvýšení ceny jízdného se ale týká pouze hlavní sezónu, která je v Krkonoších od 1. července do 31. srpna. Pro ostatních deset měsíců roku zůstává cena stejná, tedy 520 korun za běžné zpáteční jízdné, senioři či studenti od září do června zaplatí 470 korun a děti 250.

Lanovka z Pece na Sněžku s mezizastávkou na Růžové hoře je denně v provozu od 8 do 19 hodin. Na Sněžku lze vystoupat i pěšky, a to trasou buď přes Růžohorky nebo Obřím dolem.

Krkonoše a konkrétně Sněžka jsou jedním z turisticky nejvyhledávanějších míst v tuzemsku, a to zejména kvůli své jedinečné krajině, která je podobná skandinávské a ruské tundře, což je ve středoevropských podmínkách unikát. Loni proto lanovky na Sněžku využilo čtvrt milionu cestujících.

Autor: Jan Skala

Související

lesní požár
Zahraniční

Lesní požáry v Kanadě ohrožují turismus

GXhaJpVXsAA0Za4
Domácí

Bude pršet ještě zítra. Meteorologové rozšířili výstrahu o západní Čechy

5828681672_644015d748_b
Cestování

Spojené království zavádí placené povolení, bez něj do země turisté nesmí

53470047571_a395877fcf_b
Ekonomika

Reformy začínají zabírat. Inflace v Argentině by mohla být 123 procent