úterý 22. října 2024

ChatGPT zavádí revoluční hlasový režim. Komunikuje téměř jako člověk

Od úterý ChatGPT zpřístupnilo hrstce předplatitelů nový pokročilý hlasový režim. Do konce roku by měl být pro všechny předplatitele.

ChatGPT

Ilustrační foto.
Zdroj: Pexels / Sanket Mishra

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Pexels / Sanket Mishra

OpenAI letos překvapila uživatele, když na začátku roku představila aktualizovaný hlasový režim pro nejnovější verzi ChatGPT. Tento režim, na rozdíl od robotických hlasů známých z digitálních asistentů jako Alexa nebo Siri, zní překvapivě lidsky. Hlasový režim reaguje v reálném čase, dokáže se přizpůsobit přerušení konverzace, reaguje na vtipy smíchem a umí posoudit emocionální stav mluvčího na základě tónu hlasu.

Tudíž narozdíl od předešlých hlasových režimů nejen od OpenAI novému režimu nevadí, že mu skáčete do řeči a navíc se s ním může uživatel pobavit jako s reálný člověkem. Režim je součástí nejvýkonnější verze ChatGPT-4o, ale zatím je zpřístupněn pouze vybrané hrstce předplatitelů. OpenAI uvádí, že by měl být hlasový asistent dostupný pro všechny předplatitele do konce letošního roku.

Bezpečnostní opatření zahrnují omezení na čtyři přednastavené hlasy, které byly vytvořeny ve spolupráci s hlasovými herci, aby se předešlo napodobování. Hlasový režim bude také blokovat žádosti o generování hudby nebo jiného autorsky chráněného zvuku. OpenAI tvrdí, že nástroj bude mít stejné ochrany jako textový režim ChatGPT, aby se zabránilo generování nelegálního nebo škodlivého obsahu.

Autor: Šimon Mitro

Související

2856173673_98ab05e317_c
Zahraniční

Datová centra Googlu bude napájet jaderná energie

čip AMD
Zahraniční AI

AMD chce konkurovat Nvidii. Představilo vlastní AI čip

IMG_8448
Zahraniční Zajímavosti

Mluvící zvířecí exponáty v britském muzeu. Hlas jim dá umělá inteligence

internet
Domácí Technologie

V Česku roste popularita mobilního internetu a tarifních služeb