Čestně penízky vrátím – poslední slova, která okradení slyšeli od podvodnice

Vyhlédla si většinou ženu kolem dvacítky, odvyprávěla srdcervoucí příběh a připravila ji o peníze. Z 15 okradených vylákala skoro 270 tisíc korun. Jedna z obětí jí na účet poslala 170 tisíc. Policie teď hledá další okradené.

podvodnice

Zadržení podvodnice.
Zdroj: PČR

  • Zadržení podvodnice.
  • Zdroj: PČR

Vzbuzovala lítost, ale také důvěru. Natáčela totiž přímo před lidmi, které podvedla, videa, v nichž se představila. "Penízky čestně vrátím," pronesla v jednom z nich.

Oběti peníze vybraly z bankomatu nebo je posílaly na účty příbuzných obviněné. "To proto, aby o ně na svém účtu nepřišla, v současné době totiž čelí několika exekucím. Popsané případy se odehrávaly především v Praze a Olomouci na hlavních nádražích, kriminalisté ale také prověřují krádeže v prodejnách," popsal policejní mluvčí Jan Rybanský.

Šestadvacetiletá podvodnice opakovaně stanula před soudem. V současnosti proti ní vede řízení soud v Ústí nad Labem, kde z poškozené vylákala v hotovosti 3,7 milionu korun. Obviněná je v současné době ve věznici za jinou majetkovou trestnou činnost. V případě popsaných podvodů ji hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

Policisté také hledají další oběti podvodnice.

Související

Snímek obrazovky_20-9-2024_143921_www.youtube.com
Krimi Video

Mladou ženu našli mrtvou. Zavraždil ji expartner a vyluxoval její účet

GXvg-4EWgAA9177.jpg
Domácí

Děti odmontovaly šrouby povodňových zábran. Dospělý by za to skončil ve vězení

GXjMXEYWoAAwzm3
Domácí

Záplavy mají první oběť. Dalších sedm lidí se pohřešuje

žena telefon
Krimi

Podvodník připravil ženu o milion