Čeští útočníci v zámoří zářili

Hertl zaznamenal čtyři body, Nečas s Chytilem zažili tříbodový zápas.

Tomáš Hertl po čtyřbodovém utkání

Tomáš Hertl po čtyřbodovém utkání
Zdroj: Profimedia

  • Tomáš Hertl po čtyřbodovém utkání
  • Zdroj: Profimedia

Čtyřbodový Hertl

Tomáš Hertl si v úterý připsal dva góly a dvě asistence a stal se první hvězdou zápasu. V utkání proti Los Angeles Kings si připsal čtyři body a hned dvakrát překonal českého gólmana Davida Ritticha.

Hertl otevřel skóre zápasu v 10. minutě, kdy dorazil puk do branky během přesilové hry. Na dalších dvou gólech se český útočník podílel asistencí a druhou branku v utkání vstřelil ve 49. minutě po doklepnutí puku do prázdné klece. Vegas vyhrálo nad Kings vysoko 6:1. Gólman Rittich odchytal celý zápas a zachytil 24 střel.

„Zápas změnily speciální týmy,“ řekl Hertl. „Dva skvělé góly v přesilovkách. ... Hodně jsme mluvili o speciálních týmech, ty mohou vyhrát zápas. Odvedli jsme opravdu dobrou práci.“

Chytil dvakrát skóroval

Český útočník Filip Chytil se v dresu New York Rangers prosadil hned dvakrát, ke gólům přidal jednu asistenci. Rangers se v úterním zápase střetli s Montréalem, nad kterým vyhráli 7:2.

Chytil vstřelil obě branky v přesilové hře. Při prvním gólu zvyšoval na 4:0 a podruhé se trefil čtyři minuty před koncem utkání z dorážky.

„V předchozích zápasech jsme měli spoustu šancí a nedali jsme gól,“ sdělil Chytil. „Dnes jsme byli na řadě my a je hezké, že každá lajna může skórovat a rozhodnout zápas.“

Nečas dotáhl Canes k výhře

Forvard Martin Nečas stál u všech gólů Caroliny. V utkání s Edmontonem nezačali hráči Canes dobře a po dvou třetinách prohrávali o dvě branky. V poslední dvacetiminutovce zavelel k obratu český rodák z Nového Města na Moravě.

Nečas dva góly připravil a jeden pokus dokonce sám proměnil. Hurricanes díky velké zásluze Martina nečase vyhrála v prodloužení nad Oilers 3:2.

„Mám pocit, že v první polovině zápasu bylo hodně trestů,“ řekl Nečas. „V prvních 30 minutách jsme dostali čtyři tresty, což vám trochu ubírá na tempu, ale v posledních 10 minutách druhého poločasu jsme to rozjeli.“

Zdroj: nhl.com

Související

Jakub Krejčík
Hokej Tipsport ELH

Krejčík zůstane ve Spartě další dva roky

Zápas pod širým nebem Plzně a Karlových Varů v německém Klingenthalu
Hokej

Winter Hockey Games se odkládají, hledá se náhradní termín

Adam Měchura v dresu Providence
Hokej Tipsport ELH

Juniorský vicemistr světa míří do Plzně

Lukáš Dostál
Hokej NHL

Dostál v duelu českých gólmanů kouzlil