čtvrtek 19. září 2024

Čeští mladíci mají po debaklu od Dánů k Euro daleko

Fotbalisté české jedenadvacítky prohráli v kvalifikaci na mistrovství Evropy s Dánskem 5:0.

Čeští fotbalisté do 21 let nestačili na Dány.

Čeští fotbalisté do 21 let nestačili na Dány.
Zdroj: FAČR

  • Čeští fotbalisté do 21 let nestačili na Dány.
  • Zdroj: FAČR

Jakoby toho český fotbalový fanoušek neměl dost po špatném sobotním výkonu reprezentačního A týmu proti Gruzii, zopakovali něco podobného v úterý i hráči v kategorii do 21 let.

Ti nastoupili na stadionu Vejle proti Dánsku ke klíčovém duelu v rámci kvalifikace na mistrovství Evropy. Zápas pro Lvíčata nezačal dobře a už ve 28. minutě po ukázkové Bovingově ráně z voleje prohrávali 0:1. Přesto Češi v prvním půli drželi se svým soupeřem krok a Sejk měl dokonce na noze vyrovnání.

Jenže pak přišel druhý poločas a s ním noční můra pro trenéra Suchopárka a jeho svěřence. Hned ve 48. minutě zvýšil na 2:0 Biereth a za dalších pět minut už vedli domácí 3:0. To když Sörensen proměnil penaltu nařízenou za podražení, jehož se dopustil gólman Kinský.

Opaření Češi se od té chvíle nebyli schopni zformovat k odporu. Po hodině hry je tak srazil čtvrtou brankou Kristensen a tečku za rozhodnutým zápasem udělal Kvistgaarden.

„Výsledek 0:5 je samozřejmě tristní. Některé věci si vyhodnotíme během večera a v průběhu tohoto týdne. Budeme se bavit o některých věcech kolem týmu. Věřili jsme, že tento sraz dopadne mnohem lépe. Obranná činnost dobrá nebyla," hodnotil po utkání trenér Suchopárek,

Nepopulární pětibranková prohra pro Čechy znamená velké komplikace směrem ke kvalifikaci na Euro. Dány, kteří vedou skupinu, už předehnat nedokážou a tak musí sázet na baráž. Aby se do ní dostali, musejí Češi vyhrát zbývající utkání ve Walesu a doma s Litvou, navíc však musejí doufat, že Island své dva zbývající duely prohraje.

Autor: Ota Černý
Zdroj: FAČR

Související

Trenér Jan Suchopárek na tiskové konferenci
Fotbal U21

Lvíčata jdou do bojů o EURO s pěti nováčky

Češi si zopakují letošní finále
Hokej MS v hokeji

Češi na úvod hokejového mistrovství vyzvou Švýcary

profimedia-0357940540 (1)
Zahraniční

Dánsko zavádí rozpoznávání obličejů kvůli gangům ze Švédska

profimedia-0897805430.jpg
Ostatní OH Paříž

Jasná záležitost. Házenkáři Dánska deklasovali Německo a berou zlato