sobota 21. září 2024

Čeští celníci vycvičili psy pro Izrael

Sedm psů prošlo výcvikem českých celníků, aby pomáhali izraelským kolegům v Tel Avivu nebo Eilatu.

Slavnostní předání certifikátů v historické budově radnice ve Frýdlantu za přítomnosti starostů obcí Frýdlant a Heřmanice, zástupců celních správ Izraele a České republiky a konzulky Izraelského velvyslanectví

Slavnostní předání certifikátů v historické budově radnice ve Frýdlantu za přítomnosti starostů obcí Frýdlant a Heřmanice, zástupců celních správ Izraele a ČR.
Zdroj: Celní správa

  • Slavnostní předání certifikátů v historické budově radnice ve Frýdlantu za přítomnosti starostů obcí Frýdlant a Heřmanice, zástupců celních správ Izraele a ČR.
  • Zdroj: Celní správa

Čeští celníci z Heřmanic vycvičili pro Celní a daňovou správu Izraele sedm služebních psů na vyhledání drog, bankovek a tabáku a proškolili šest psovodů. Psi budou nasazeni v přístavech, mezinárodních letištích Tel Aviv a Eilat, na hraničních přechodech s Jordánském a Egyptem a také při kontrolách poštovních zásilek.

Během tříměsíčního výcviku předali čeští celníci izraelským kolegům kynologické zkušenosti a pomohli jim vycvičit služební psy pro vyhledávání omamných a psychotropních látek a bankovek.

V Izraeli dochází čím dál častěji k záchytům nelegálního tabáku a tabákových výrobků, a proto izraelští celníci poprvé v historii vycvičili psa i na vyhledávání této komodity. Všichni účastníci ukončili výcvik s nejvyšším ohodnocením. Čeští celníci s izraelskými kolegy pravidelně spolupracují. Od roku 2014 vycvičili 21 psů, proškolili 2 instruktory kynologického výcviku a 18 psovodů.

Autor: Šimon Mitro

Související

GX7u__7W8Ag3cRD
Zahraniční

Izrael pálí na Bejrút. Jeho střely, mířící na Hizballáh, údajně zabily pět dětí

GX5o7K0a8AANwfD
Zahraniční

Izrael buší do Libanonu. Británie vyzvala k okamžitému příměří, USA ke zdrženlivosti

profimedia-0909504286
Zahraniční

Další výbuchy v Libanonu: Tentokrát explodovaly vysílačky a solární zařízení

GXsSrrBbAAA-Fwi
Zahraniční

V kapsách členů Hizballáhu vybuchují pagery. Libanon viní izraelský Mosad