středa 26. června 2024

Češky získaly po plichtě s Belgií první kvalifikační bod

České fotbalistky sehrály v Sint-Truidenu odvetné utkání proti Belgii. Po remíze 1:1 získaly v kvalifikaci o mistrovství Evropy v roce 20225 první bod. V kvalifikační tabulce se nachází na posledním místě.

Češky se radují po gólu Dubcové

Češky se radují po gólu Dubcové
Zdroj: Profimedia

  • Češky se radují po gólu Dubcové
  • Zdroj: Profimedia

České hráčky odehrály v belgickém Sint-Truidenu výborné utkání. Zvláště první poločas Češky dominovaly a zaslouženě po pětačtyřiceti minutách vedly. V 19. minutě vybojovala míč na vápně Tereza Szewieczková, perfektně ho přihrála Kamile Dubcové, která poslala Češky do vedení.

Domácí hráčky vyzkoušely pozornost české gólmanky až po půl hodině hry. Olívie Lukášová ale skvěle na brankové čáře zareagovala.

Češky mohly odskočit do dvoubrankového vedení hned na začátku druhého poločasu. Ve 48. minutě centrovala Bartoňová z levé strany do vápna, kde stála připravená Krejčíková, která v gólové příležitosti trefila jen belgickou gólmanku.

V 67. minutě promarnily Češky další šanci. Po standardní situaci zůstala před brankářkou stát osamocená Dědinová, která ale nestačila rychle zareagovat a míč mezi tři tyče nedostala.

V 79. minutě udeřily domácí Belgičanky. Saar Janssenová poslala centrovaný míč přesně na hlavu Jassiny Blomové, která se nemýlila a srovnala na 1:1. O dvě minuty bylo ještě hůře. Alena Pěčková viděla červenou kartu za faul na Jassinu Blomovou, která se dostávala do samostatného úniku. Česká reprezentantka unikající Blomovou zatáhla a Češky dohrály zápas v deseti.

České fotbalistky mají po čtyřech zápasech jeden bod a jsou na posledním místě tabulky. Hráčky čekají v červenci poslední dva zápasy proti Španělsku a Dánsku.

Belgie – Česko 1:1 (0:1)

Branky: 79. Blom – 19. K. Dubcová

Zdroj: fotbal.cz

Související

Milan Petržela
Fotbal Chance liga

Rekordman Petržela končit ještě nehodlá. Ve Slovácku podepsal roční smlouvu

Filip Souček
Fotbal Chance liga

Souček míří na hostování do Slovácka

Budova Evropské komise
Ekonomika

Evropská komise zahajuje řízení se sedmi zeměmi EU, včetně Slovenska

Roman Jaremčuk střílí rozhodující gól.
Fotbal EURO 2024

Ukrajinci otočili duel se Slovenskem a pořádně zamotali skupinu E