pondělí 16. září 2024

Češky utrpěly s Finskem debakl

České hokejistky nestačily na Finky a podlehly jim vysoko 1:6.

Finky se radují z pátého gólu

Finky se radují z pátého gólu
Zdroj: Profimedia

  • Finky se radují z pátého gólu
  • Zdroj: Profimedia

Češky po skvělém úvodním zápase s Němkami, které porazily vysoko 7:1, narazily na silné Finky. Seveřanky vstoupily do utkání výborně a už po pěti minutách překonaly brankářku Peslarovou. Česká gólmanka se při snaze zabránit gólu zranila a na její místo musela přijít brankářka Škodová.

Finsko vstřelilo druhý gól v 17. minutě po chybě kapitánky Tejralové, která přihrávala naslepo. Nahrávku místo Trnkové vystihla Finka Vanhanenová, která samostatný nájezd na Škodovou proměnila a Finsko vedlo po první třetině o dvě branky.

Finkám se povedl i vstup do druhé třetiny. Během sedmi minut dvakrát skórovaly a vedly už o čtyři góly. Do třetí třetiny vstupovaly Finky s pohodovým náskokem a po 54 vteřinách hry ho opět navýšily. Brankářka Škodová vyrazila střelu přímo na hůl Vainikkaové, 0:5. Češkám se podařilo vsítit alespoň čestný gól. Ve 49. minutě vstřelila první český gól v utkání Tereza Vanišová, 1:5. Trenérka Carla MacLeodová odvolala sedm minut před závěrečným hvizdem brankářku Škodovou a Češky zkoušely štěstí v šesti. To by ale naše hráčky nesměly hrát s Finkami, které situaci hned využily a vstřelily šestý gól do opuštěné klece. Češky prohrály s Finkami 1:6.

ČESKO – FINSKO 1:6 (0:2, 0:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 49. Vanišová (Křížová, Pejzlová) – 5. Tulusová (Savolainenová, Tapaniová), 17. Vanhanen, 24. Vesaová, 27. Karvinenová (Savolainenová), 41. Vainikkaová (Holopainenová), 54. Nieminenová

Související

Švédské město Uppsala má nejčistší vzduch v Evropě.
Zahraniční Zajímavosti

Švédská města mají nejčistší vzduch v Evropě

Češky ovládly turnaj Euro Hockey Tour
Hokej

Hokejistky si podmanily turnaj ve Švýcarsku

blesky
Ostatní Věda

Čeští vědci odhalili tajemství hvízdavých rádiových vln z blesků

profimedia-0824410392.jpg
Ostatní Běh na lyžích

Nejsou peníze. Světový pohár v běhu na lyžích se v Novém Městě nepojede