sobota 27. července 2024

Češky porazily Švédky a na turnaji skončily na druhém místě

Poslední duel českého týmu v rámci Women´s Euro Hockey Tour vyhrály domácí hráčky nad Švédkami 5:2.

České hráčky se radují po gólu Šapovalivové

České hráčky se radují po gólu Šapovalivové
Zdroj: Profimedia

  • České hráčky se radují po gólu Šapovalivové
  • Zdroj: Profimedia

Český hokejový tým vstoupil do utkání aktivně. Vítr z plachet vzal českým hráčkám v 7. minutě gól Forsgrenové, která chytrou střelou překonala Blanku Škodovou. Za tři minuty už bylo srovnáno. Adéla Šapovalivová po nádherné akci zakončenou bekhendem vyrovnala na 1:1. Vyrovnaný stav povzbudil nejen fanoušky, ale zejména české háčky. Po další krásné akci na tři přihrávky zvyšovala na 2:1 Michaela Pejzlová.

Třetí českou branku přidala Denisa Křížová, která využila chaosu před brankou a zvýšila na 3:1. Horké chvilky přineslo českým hráčkám pětiminutové vyloučení Noemi Neubauerová. Čtyřiadvacetiletá hráčka hrající za švédský tým Brynäs IF dostala delší trest za přiražení na mantinel. České hokejistky těžkou situaci zvládly a vyhrály druhou třetinu o dvě branky.

Ve třetí třetině opět padaly góly. Kateřina Mrázová po pěti minutách hry trefila horní část branky a Češky si vytvořily už třígólový náskok. Vysoké vedení jim ale nevydrželo ani dvě minuty. Hráčky Tre Kronor snížily díky gólu Lundonové na 4:2. Kateřina Mrázová vstřelila deset minut před závěrečnou sirénou druhou branku v utkání a vrátila Češkám opět třígólové vedení. České hokejistky vyhrály nad Švédkami 5:2. Češky skončily na turnaji na druhém místě, zvítězily Finky.

ČESKO – ŠVÉDSKO

Branky a nahrávky: 10. Šapovalivová (Mrázová), 11. Pejzlová (Křížová, Vanišová), 31. Křížová (Vanišová), 45. Mrázová (Šapovalivová, Neubauerová), 51. Mrázová (Pejšová) – 7. Forsgren (Blom, Sundin), 46. Lundin

Související

Daniela Pejšová v reprezentačním dresu
Hokej PWHL

Nejen Pastrňák i Pejšová je v Bostonu za hvězdu

Hráči HC Dynamo Pardubice
Hokej

Pardubice berou v hokejové Evropě druhé místo

České hráčky zkusí navázat na utkání se Španělskem
Fotbal

Češky nastoupí proti Dánkám

České fotbalistky se radují z výhry
Fotbal

Fantazie! Češky porazily mistryně světa