neděle 8. září 2024

Češky porazily Švédky a na turnaji skončily na druhém místě

Poslední duel českého týmu v rámci Women´s Euro Hockey Tour vyhrály domácí hráčky nad Švédkami 5:2.

České hráčky se radují po gólu Šapovalivové

České hráčky se radují po gólu Šapovalivové
Zdroj: Profimedia

  • České hráčky se radují po gólu Šapovalivové
  • Zdroj: Profimedia

Český hokejový tým vstoupil do utkání aktivně. Vítr z plachet vzal českým hráčkám v 7. minutě gól Forsgrenové, která chytrou střelou překonala Blanku Škodovou. Za tři minuty už bylo srovnáno. Adéla Šapovalivová po nádherné akci zakončenou bekhendem vyrovnala na 1:1. Vyrovnaný stav povzbudil nejen fanoušky, ale zejména české háčky. Po další krásné akci na tři přihrávky zvyšovala na 2:1 Michaela Pejzlová.

Třetí českou branku přidala Denisa Křížová, která využila chaosu před brankou a zvýšila na 3:1. Horké chvilky přineslo českým hráčkám pětiminutové vyloučení Noemi Neubauerová. Čtyřiadvacetiletá hráčka hrající za švédský tým Brynäs IF dostala delší trest za přiražení na mantinel. České hokejistky těžkou situaci zvládly a vyhrály druhou třetinu o dvě branky.

Ve třetí třetině opět padaly góly. Kateřina Mrázová po pěti minutách hry trefila horní část branky a Češky si vytvořily už třígólový náskok. Vysoké vedení jim ale nevydrželo ani dvě minuty. Hráčky Tre Kronor snížily díky gólu Lundonové na 4:2. Kateřina Mrázová vstřelila deset minut před závěrečnou sirénou druhou branku v utkání a vrátila Češkám opět třígólové vedení. České hokejistky vyhrály nad Švédkami 5:2. Češky skončily na turnaji na druhém místě, zvítězily Finky.

ČESKO – ŠVÉDSKO

Branky a nahrávky: 10. Šapovalivová (Mrázová), 11. Pejzlová (Křížová, Vanišová), 31. Křížová (Vanišová), 45. Mrázová (Šapovalivová, Neubauerová), 51. Mrázová (Pejšová) – 7. Forsgren (Blom, Sundin), 46. Lundin

Související

Hráči Pardubic po vítězném utkání
Hokej Hokejová Liga mistrů

Pardubice pokořily i Tapparu

Sparta v utkání proti Tappaře
Hokej Hokejová Liga mistrů

Liga mistrů pokračuje. Sparta jde na Maďary, Dynamo na finského mistra

Třinecký gólman Marek Mazanec
Hokej Hokejová Liga mistrů

Oceláři vystoupili do Ligy mistrů výhrou

Tomáš Suchánek
Hokej NHL

Brankář Suchánek je na několik měsíců mimo hru