pondělí 16. září 2024

Češky mají na dosah postup mezi elitu

České reprezentantky vyhrály odložený zápas Ligy národů nad Běloruskami a stále mají postup ve svých rukách.

Kamila Dubcová

Kamila Dubcová
Zdroj: Profimedia

  • Kamila Dubcová
  • Zdroj: Profimedia

Páteční souboj českých fotbalistek v rámci Ligy národů žen byl kvůli nezpůsobilému trávníku odložen. České reprezentantky k duelu proti Běloruskám nastoupily v sobotu před polednem. Utkání proběhlo na plánované hrací ploše Alcufer Stadionu.

Trávník na Alcufer Stadionu nebyl i přes odložení v příliš dobrém stavu. Přece jenom bylo hřiště v pátek téměř celé pod vodou. V prvním poločase šlo spíše o bojovný fotbal. K šancím se hráčky příliš nedostávaly. Až na konci prvního poločasu se ke slibné šanci dostala Bartoňová. Při individuální akci byla faulovaná a rozhodčí nařídila penaltu. Kamila Dubcová poslala míč při pokutovém kopu do břevna a penaltu neproměnila. Odražený balon se dostal ke Staškové, která poslala míč zpátky k Dubcové, která napodruhé brankářku Voskobovičovou překonala.

V druhé polovině si Češky vytvořily několik šancí, ale gólově se už neprosadily. Celkově se českým reprezentantkám druhá polovina povedla, jen chyběla třešnička na dortu v podobě gólu.

Češky po vítězství nad Běloruskami mají postup ve svých rukách. Pokud porazí v úterý na domácím hřišti Slovinsko, postoupí do Ligy A.

Související

profimedia-0879232712
Zahraniční

Migrace z Běloruska nadále rozděluje polskou společnost

Olaf Scholz
Zahraniční

Německou vládu blokují Zelení. Polsko navíc kritizuje hraniční kontroly

GV4yehRWoAA0h4F
Zahraniční

Běloruská armáda míří k hranicím. Kyjev varuje před neuváženým krokem

profimedia-0824410392.jpg
Ostatní Běh na lyžích

Nejsou peníze. Světový pohár v běhu na lyžích se v Novém Městě nepojede