pondělí 16. září 2024

Český John Lennon je zmizelej. Vlastenci postrádají Thora z petičního stánku

„Ondra je nezvěstný,“ oznámila ve videu na sociálních sítích Barbora Filipová s tím, že za jeho zmizením může být skupina Illumicat bojující proti dezinformacím.

GP8AQUeX0AEETW1

Ondřej Thor přišel o kemp v centru Prahy.
Zdroj: X

  • Ondřej Thor přišel o kemp v centru Prahy.
  • Zdroj: X

Ve čtvrtek policie zadržela Ondřeje Thora, protože odmítal opustit petiční stánek, kde 392. den kempoval. Aktivista pak začal tvrdit, že mu je špatně a vyžádal si příjezd záchranky. Jeho stopa prý končí krátce po deváté večer, když ho po sérii vyěšetřdení propustili s tím, že mu nic není. „Je v ohrožení zdraví, možná i života. Máme nějaké podezření na skupinu Illumicat, ale ještě nevíme vůbec žádné informace. Když uvidíte našeho Ondru, českého Johna Lennona, prosím, abyste nám dali okamžitě vědět,“ přirovnává poněkud přehnaně Filipová Thora k legendárnímu muzikantovi.

Informace o tom, že aktivista nebere telefon a nikdo neví, kde je, zveřejnila řada dezinformátorů a dezinformačních stránek, které se rády označují za vlastenecké, například proruské KTV Live a Raptor TV. A nebyly by to ony, kdyby si neupravily realitu podle svého. „Naposledy byl spatřen včera v Nemocnici na Karlově náměstí v Praze cca 21:15 hodin. Je po něm vyhlášeno pátrání jako po pohřešovaném. Není vyloučeno, že se stal obětí násilného činu. Pokud jste tohoto muže viděli, dejte vědět Policii ČR,“ hlásí svorně obě pseudotelevize a shodně sdílejí i video, kde Filipová říká, že žádné pátrání policie nevyhlásila a udělá tak nejdřív 24 hodin po ounámení, že zmizel.

Příznivci dezinfoscény mají jasno. „Nehodil se do krámu, tak už není, tohle mi něco připomíná. 90. léta byl tu a už není. Lidi a vezměte si, kolik jich zmizelo a nemluví se o nich a nebo nakonec ano, ale to pak jen že není mezi živými. Je to mazec,“ okomentoval video uživatel Facebooku pod jménem Pavel Rako. „V tom má palce určitě skupina Illumicati, rok se podle mého názoru snaží o jeho likvidaci. Snad se Ondra najde,“ přidal se Jaroslav Blokovaný Pokorný. „Thor je zmizelej,“ parafrázovalo hned několik lidí hlášku z film Pulp Fiction.

Roman Máca, který dlouhodobě sleduje dezinfoscénu, to shrnul stručně: „Vlastenci již obviňují kdekoho z únosu a obrátili se na policii, kterou označují pojmy jako zrádci, zločinci a Gestapo, aby Thora ihned hledala.“

Mezitím Thorův advokát Norbert Naxera organizuje vznik dalších petičních stánků. „Petiční stánek opět stojí. Političtí zločinci nás nezastaví! Nikdy se nevzdáme! Přijďte před úřad vlády podepsat petice. Petiční stánky v dalších městech, potřebujeme dobrovolníky kteří si udělají alespoň jednou za týden čas. Druhý bude brzo v Brně, další budou přibývat!“ hlásí v textu plném vykřičníků Naxera.

Související

profimedia-0908103005
Domácí

Žádné povodně nejsou! Dezinfoscéna odhalila strašlivé spiknutí

image (2)
Domácí

Senátorka šířící dezinformace tvrdí, že noviny zveřejnily poplašnou zprávu

profimedia-0893553272
Zahraniční Sociální sítě

Sociální síť X ztrácí uživatele v EU

profimedia-0899965438
Zahraniční Volby USA

Trump sdílel obrázky vytvořené umělou inteligencí. Tvrdí, že ho podporuje Taylor Swift