Česko posílá Ukrajině 20 milionů na podporu zdravotnictví

Vnitro schválilo poskytnutí čtyř darů v celkové hodnotě 20 milionů korun na podporu ukrajinského zdravotnictví, které čelí vážným následkům ruské invaze.

ukrajinská nemocnice

Ilustrační foto.
Zdroj: Flickr

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Flickr

Ministerstvo vnitra schválilo poskytnutí čtyř darů v celkové hodnotě 20 milionů korun na podporu ukrajinského zdravotnictví, které trpí následky ruské agrese. Tyto prostředky budou použity v rámci zdravotně humanitárního programu MEDEVAC, který má za cíl pomoci postiženým oblastem.

Vláda se rozhodla podpořit projekty zaměřené na vybavení nemocnic, rehabilitaci onkologických pacientů a rozšíření psychologické pomoci pro zdravotnický personál. Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) zdůraznil, že ukrajinské zdravotnictví čelí obrovským výzvám, a proto je nezbytné podpořit oblasti, které poskytují péči raněným.

Každý z darů bude mít hodnotu pěti milionů korun a bude realizován prostřednictvím různých implementačních partnerů. Mezi cílové projekty patří podpora nemocnic na východě a jihu Ukrajiny, zlepšení přístupu k psychologické pomoci, pokrok v rehabilitaci a obnova zdravotního systému v komunitách zasažených konfliktem.

Autor: Šimon Mitro

Související

profimedia-0916124222
Zahraniční

Putin je v pasti. Severokorejci v Rusku se nelíbí ani jeho spojencům

profimedia-0925347269
Zahraniční

EU chce ustanovit loutkovou vládu, tvrdí Orbán. Jeho podpora klesá

Válka na Ukrajině.
Zahraniční

Ukrajinská populace dramaticky klesla kvůli válce, hlásí OSN

profimedia-0922942350
Ekonomika

BRICS – summit paradoxů. Rusko chce ukázat vliv, spojenci chtějí ukončení války