Česko čekají mrazivé dny

V příštích dnech se musíme připravit na mrazivé noci i dny. Podle meteorologů budou v noci klesat teploty hluboko pod nulu, i přes den zůstane mrazivo. Pocitovou teplotu bude navíc snižovat silný vítr.

Předpověď slibuje sněžení

Předpověď slibuje sněžení
Zdroj: Andrea Jančová

  • Předpověď slibuje sněžení
  • Zdroj: Andrea Jančová

Už noc na pondělí bude mrazivá s teplotami na severovýchodě až -12°C. Také přes den bude zima, -7 až -3 stupně. Hlavně na Moravě a ve Slezsku bude místy foukat studený čerstvý vítr s nárazy až 70 km/h. Řidiči by měli být na svých cestách opatrní. Na vozovkách se budou tvořit sněhové jazyky, na horách i závěje.
Úterý a středa budou slunečné. V noci čekáme velmi silné mrazy , až -9 až -14, při sněhové pokrývce a slabém větru až kolem -17 stupňů. Denní teploty zůstanou po oba dny pod nulou mezi -6 až -1 stupněm, na severovýchodě země bude chladněji jen kolem -9 stupňů.
Ve čtvrtek bude zpočátku jasno, od severu má přibývat oblačnost, na severu a severovýchodě čekáme místy sněžení. Noční teploty klesnou až 10 stupňů pod nulu, přes den naměříme -4 až 0. Pátek už bude oblačný a silné mrazy o trochu poleví. V noci bude maximálně -7 stupňů, přes den už se teploty udrží kolem nuly.

Autor: Andrea Jančová
Zdroj: Český hydrometeorologický ústav

Související

babí léto
Domácí

Babí léto hlásí návrat. Teploty vystoupají až na 21 stupňů

Podzim
Domácí

Sychravé počasí ještě vystřídají teploty dosahující až k dvacítce

bouřka
Domácí Počasí

Září přineslo rekordní deště a nadprůměrné teploty

ranní mrazíky
Domácí

Ochlazení je tady. Příští týden přinese nízké teploty a četné přízemní mrazíky