pondělí 7. října 2024

Česko čeká teplé podzimní počasí

Počasí v příštích dnech bude dál velmi příjemné, teploty se budou pohybovat až okolo 15 stupňů. Pokazí to jen silný vítr, který se na našem území objeví ve čtvrtek.

ilustrační foto- pouštění draků

ilustrační foto- pouštění draků
Zdroj: Pixabay

  • ilustrační foto- pouštění draků
  • Zdroj: Pixabay

Čtvrtek bude oblačný nebo polojasný s teplotami do 15, na Moravě a ve Slezsku při slunečním svitu až do 17 stupňů. Už přes den ale bude foukat čerstvý jihovýchodní až jižní vítr s nárazy až kolem 70 kilometrů v hodině, na horách bude ještě silnější.

Pátek už bude deštivý, na Šumavě v polohách nad 1 100 metrů dokonce meteorologové předpovídají sněžení. Bude ale teplo – noční teploty 13 až devět, denní šest až 11 stupňů. Hlavně na východní polovině země stále musíme počítat se silným větrem.

Sobota přinese počasí ideální na výlety – polojasno až oblačno, jen ojediněle přeháňky. Noční teploty pět až jeden, denní devět až 13 stupňů. Neděle už bude deštivá a zatažená, pršet bude více na východě země. Teploty budou stále vysoké – přes den devět až 13 stupňů. Výhled na další pracovní týden zatím žádné mrazíky ani velkou změnu počasí nepředpovídá.

Autor: Andrea Jančová

Související

babí léto
Domácí

Babí léto hlásí návrat. Teploty vystoupají až na 21 stupňů

Podzim
Domácí

Sychravé počasí ještě vystřídají teploty dosahující až k dvacítce

bouřka
Domácí Počasí

Září přineslo rekordní deště a nadprůměrné teploty

ranní mrazíky
Domácí

Ochlazení je tady. Příští týden přinese nízké teploty a četné přízemní mrazíky