pondělí 16. září 2024

Češi zvítězili nad Švýcary v prodloužení

Čeští hokejisté si ve druhé třetině vytvořili dvougólový náskok. Švýcaři ale dokázali ve třetí třetině vyrovnat a o výhře rozhodl až gól Kempného v prodloužení.

Jakub Rychlovský před brankářem Genonim

Jakub Rychlovský před brankářem Genonim
Zdroj: Profimedia

  • Jakub Rychlovský před brankářem Genonim
  • Zdroj: Profimedia

V první třetině měli Švýcaři ke gólu blíže, ale žádnou ze svých šancí nedokázali využít. První dvacetiminutovka skončila bez branek. Do druhé třetiny vstoupili čeští hráči jako vyměnění a jejich aktivita se jim brzy vyplatila. Ve 26. minutě vstřelil debutant Jakub Rychlovský po přihrávce Michala Kovařčíka premiérový gól, 0:1. O necelé dvě minuty později odskočili čeští hráči už na dvougólové vedení. V přesilové hře zvyšoval na 0:2 David Tomášek.

Českým hráčům se vstup do třetí třetiny nevyvedl. Michal Kempný byl vyloučen za sekání a Švýcaři dokázali početní výhodu využít. Tylor Moy snížil na 1:2. Švýcarské hráče první gól nakopl a za necelé dvě minuty už bylo srovnáno. Tristan Scherwey se dostal do samostatného úniku a trefil se přímo mezi Kořenářovo betony, 2:2.

V základní hrací době už gól nepadl a zápas šel do prodloužení. V 62. minutě rozhodl o vítězství českých hráčů nechytatelnou střelou Michal Kempný. Češi si ze zápasu se Švýcary připisují dva body.

„Byl to náročný zápas, první třetina za mě nejtěžší, ve třetí jsme si to zkomplikovali sami sobě,“ řekl po utkání Michal Kempný. „Škoda té třetí třetiny, kde jsme si to drobet zkomplikovali, ale dotáhli jsme to,“ pokračoval autor vítězné branky.

ŠVÝCARSKO – ČESKO 2:3 po prodloužení

Branky: 42. Moy, 43. Scherwey – 26. Rychlovský, 28. Tomášek, 62. Kempný

Související

skynews-kristina-joksimovic_6682614
Zahraniční

Manžel modelku zabil, rozřezal a rozmixoval. Chtěl s ní krmit psy

Dominik Mašín posílil Spartu
Hokej Tipsport ELH

Sparta posílila obranu, přichází zkušený bek Mašín

Sparta otočila zápas proti Fehérváru
Hokej CHL

Sparta otočila utkání s Fehérvárem

Hráči Pardubic po vítězném utkání
Hokej CHL

Pardubice pokořily i Tapparu