středa 26. června 2024

Češi vyzvou doma Severní Makedonii

Čeští fotbalisté nastoupí dnes v Hradci Králové proti Severní Makedonii. Jedná se o poslední přípravný zápas před evropským šampionátem. Češi vstoupí do utkání bez Michala Sadílka, který se zranil na tříkolce.

Čeští hráči při utkání proti Maltě.

Čeští hráči při utkání proti Maltě.
Zdroj: Rusinova Maria / CNC / Profimedia

  • Čeští hráči při utkání proti Maltě.
  • Zdroj: Rusinova Maria / CNC / Profimedia

Svěřenci Ivana Haška nastoupí dnes v Hradci Králové proti výběru Severní Makedonie. Hlavní trenér postaví podobnou základní sestavu, ve které se česká fotbalová reprezentace představí na nadcházejícím evropském šampionátu.

Češi budou chtít navázat na páteční zápas, ve kterém přejeli Maltu 7:1. Severní Makedonie ovšem nebude jednoduchý soupeř.

„Vypadá to, že to není soupeř zvučného jména, ale porazili Itálii, remizovali s Anglií. Mají tam hráče z dobrých soutěží, nebude to opravdu lehký soupeř. Severní Makedonie třeba Arménii několikrát porazila. Budeme muset hrát absolutně koncentrovaně a být připraveni na to, že jsou nebezpeční v útočné fázi. Mají individuálně vyspělé hráče. V Evropě už nemáte lehkého soupeře, Makedonci sem určitě nepřijeli prohrát“ sdělil na webu FAČR trenér Ivan Hašek.

Ze sestavy vypadl záložník Michal Sadílek, který se v sobotu zranil a neodcestuje ani na EURO. Vedení reprezentace médiím uvedlo, že český reprezentant havaroval na kole. Ukázalo se, že místo pádu z kola se zranil při jízdě na tříkolce, na kterou vyrazil při volném dni se spoluhráči z týmu. Předpokládá se, že Ivan Hašek povolá do národního týmu někoho z náhradníků.

Utkání proti Severní Makedonii se odehraje v Malšovické aréně od 18:00. Přípravný zápas odvysílá Česká televize.

Zdroj: fotbal.cz

Související

profimedia-0884276033.jpg
Fotbal EURO 2024

Češi do toho! Buď a nebo. Národní tým dnes musí porazit Turky, jinak jede domů

Praha_ČNB_5
Ekonomika

Česká národní banka omezí pobočky. Chce s klienty komunikovat elektronicky

profimedia-0884223940
Zahraniční Video

Požár továrny na baterie v Koreji, 23 mrtvých. U nás má stát podobná u Kraviné

Budova Evropské komise
Ekonomika

Evropská komise zahajuje řízení se sedmi zeměmi EU, včetně Slovenska