Češi vybírají, koho pošlou na Eurovizi

Sedm českých umělců bojuje o účast na Eurovizi 2024. Hlasovat můžete v aplikaci.

Zpěvák a herec Tom Sean ve videoklipu k písni Dopamine Overdose

Zpěvák a herec Tom Sean ve videoklipu k písni Dopamine Overdose.
Zdroj: YouTube Tom Sean

  • Zpěvák a herec Tom Sean ve videoklipu k písni Dopamine Overdose.
  • Zdroj: YouTube Tom Sean

Sedm tuzemských interpretů soutěží o možnost reprezentovat Českou republiku na Eurovision Song Contest 2024. Finalisté zahrnují zpěvačky Aiko, Elly, Gianna Lei a Lenny, kapelu MYDY a zpěváky Tom Sean a Tomas Robin. Po národním kole, které proběhlo v pondělí 4. prosince, mohou diváci hlasovat prostředkovým oficiální aplikace pro iOS a Android do 11. prosince.

První mezinárodní semifinále soutěže bude hostit město Malmö ve Švédsku, a to 7. května, s druhým kolem naplánovaným na 9. května. Finále, ve kterém diváci rozhodnou o celkovém vítězi, se koná 11. května. Živé vysílání zajistí Česká televize.

Eurovize, která se koná od roku 1956 s výjimkou roku 2020 kvůli pandemii, je jednou z nejdéle trvajících a nejsledovanějších nesportovních televizních programů na světě. V rámci České republiky dosáhl nejlepšího umístění zpěvák Mikolas Josef, jenž se v roce 2018 umístil na šestém místě. Loni vyhrála Eurovizi švédská zpěvačka Loreen, česká skupina Vesna obsadila desátou příčku.

Níže si můžete poslechnout jednotlivé soutěžní písničky českých interpretů bojujících o účast na letošní Eurovizi. Písně od MYDY a Lenny nejdou místit pro přehrání na web, najdete je tedy tady a tady.

Autor: Šimon Mitro

Související

Spotify
Hudba

Spotify rostou počty uživatelů. Akcie však klesají

Foto z výstavy Na turné
Hudba Výstava

Do světa hudebních hvězd láká výstava Na turné Národního muzea

dudák
Světové dny

Den dud

Zara Larsson
Hudba Festival

Na Colours of Ostrava zapívá i Zara Larsson