Češi v přípravě na Euro potvrdili formu a smetli Maltu sedmi góly

Fotbalisté Česka v rakouském Grödigu zvládli přátelské utkání v rámci přípravy na mistrovství Evropy. Výběr Malty přestříleli svěřenci Ivana Haška 7:1.

Češi nedali Maltě šanci.

Češi nedali Maltě šanci.
Zdroj: FAČR

  • Češi nedali Maltě šanci.
  • Zdroj: FAČR

V přípravném utkání proti Maltě vedl české fotbalisty jako kapitán Antonín Barák, do brány se postavil Matěj Kovář a na hrotu se představila dvojice Chorý - Chytil.

Favorizované Čechy poslal do vedení hned zkraje utkání právě reprezentační navrátilec s kapitánskou páskou Antonín Barák, když proměnil pokutový kop. Do konce prvního poločasu přidal druhou trefu Mojmír Chytil.

Ve druhé půli Češi nadále hráli ve velké pohodě a svého soupeře přehrávali, přesto Malta dokázala snížit poté, co si Paul Mbong zaběhl za českou obranu a chladnokrevnou kličkou obešel Jaroše. Za stavu 5:1 ale už nemohla jedna branka změnit vývoj utkání.

Závěrečnou desetiminutovku navíc dohrávali ostrované v deseti, poté co Joseph Mbong oplácel faul a viděl za to červenou kartu. Proti oslabnému soupeři přidali svěřenci Ivana Haška ještě dva góly. Trefili se střídající Matěj Jurásek a Václav Černý.

Trenéři národního týmu tak mohou být s výkonem svého výběru spokojeni, zejména s dvougólovým Chytilem. Další prověrka je čeká v pondělí před domácími fanoušky v Hradci Králové, kde Češi narazí na výběr Severní Makedonie.

Přípravné utkání Česko - Malta 7:1 (2:0)

Branky: 44. a 57. Chytil. 6. Barák z pen., 48. D. Jurásek, 71. Lingr, 86. M. Jurásek, 89. Černý – 59. P. Mbong. ŽK: Vitík, Sadílek – Reid, Teuma. ČK: J. Mbong. Rozhodčí: Ebner - Kolbitsch, Undesser (vš. Rakousko).

Soupiska Česka: Kovář (46. Jaroš) - Vitík, Hranáč, Zima – Coufal (63. Vlček), Barák (56. Lingr), Sadílek, Šulc, D. Jurásek (63. M. Jurásek) – Chorý (62. Černý), Chytil (79. Červ).

Autor: Ota Černý

Související

Jindřich Staněk utrpěl zranění ramene.
Fotbal

Gólman Staněk si několik měsíců nezachytá

Tomáš Souček vstřelil jediný český gól utkání.
Fotbal EURO 2024

Češi po sympatickém výkonu proti Turecku na Euru končí

Budova Evropské komise
Ekonomika

Evropská komise zahajuje řízení se sedmi zeměmi EU, včetně Slovenska

Češi remizovali s Guzií a postupová rovnice se zamotává.
Fotbal EURO 2024

Další ztráta pro Čechy, s Gruzií uhráli jen remízu