pondělí 16. září 2024

Češi v Gruzii zahajují nový ročník Ligy národů

Svěřenci trenéra Ivana Haška vstoupí do nového ročníku Ligy národů duelem s Gruzií. S tímto soupeřem naposledy na Euru překvapivě jen remizovali.

Čeští legionáři v Bundeslize Adam Hložek a Patrik Schick.

Čeští legionáři v Bundeslize Adam Hložek a Patrik Schick.
Zdroj: FAČR

  • Čeští legionáři v Bundeslize Adam Hložek a Patrik Schick.
  • Zdroj: FAČR

Liga národů, která nahradila přípravné zápasy reprezentačních týmů začíná svůj čtvrtý ročník. Česká fotbalová reprezentace na úvod zavítala do Tbilisi, kde se střetne s výběrem Gruzie. Papírově slabšímu soupeře mají Češi co vracet, na letošním mistrovství Evropy s ním totiž jen remizovali 1:1 a i kvůli tomu se nedostali ani ze základní skupiny.

Aktuální ročník Ligy národů je spojený s kvalifikací o mistrovství světa. Čtyři nejlepší celky, které neprojdou klasickou kvalifikací, dostanou možnost zahrát si play off o účast na světovém šampionátu.

„Cíl, s kterým jsme k týmu přišli, je postup na mistrovství světa. A tohle je jedna z možností, jak se dostat do baráže o mistrovství světa. Takže pro nás je každý zápas naprosto klíčový, do každého chceme jít v plné palbě," uvedl trenér českého národního týmu Hašek.

„Myslím, že zápas na Euru jsme neodehráli špatně. Jednoznačně jsme měli bodovat za tři. Styl hry Gruzie je takový docela jednoduchý, hrají na rychlé protiútoky, takže se připravujeme hlavně na tohle. Praktikovali to v podstatě ve všech zápasech, takže si myslím, že to měnit nebudou," vzpomněl útočník Patrik Schick na poslední střet s Gruzií.

Utkání v Tbilisi začíná v sobotu v 18:00 středoevropského času a přímý přenos zajistí ČT Sport. Druhý zápas v rámci aktuální reprezentační přestávky odehrají Češi v Praze proti Ukrajině v úterý 10. září.

Autor: Ota Černý
Zdroj: FAČR

Související

Pavel Šulc slaví první gól za reprezentaci.
Fotbal Liga národů

Češi v dramatickém duelu udolali Ukrajince, dvakrát skóroval Šulc

Předzápasový trénink české reprezentace
Fotbal Liga národů

Napraví česká reprezentace debakl s Gruzií?

Matěj Ryneš během tréninku české reprezentace
Fotbal

Zraněný Ryneš opustil národní tým

Alex Král se proti Gruzii neprosadil.
Fotbal Liga národů

Haškův výběr schytal od Gruzie debakl