čtvrtek 19. září 2024

Češi si můžou přes internet koupit jed. Vyjde na pár stovek

Jed používaný při popravách a asistovaných sebevraždách je k sehnání na internetu. Nabízí ho neznámí inzerenti, a to hned na několika portálech. Jeho distribuce je přitom ilegální.

1t

Češi si na internetu snadno smrtící lék za pár stovek.
Zdroj: profit-inzerce.cz

  • Češi si na internetu snadno smrtící lék za pár stovek.
  • Zdroj: profit-inzerce.cz

"Dodáváme vysoce kvalitní pentobarbital ze Švýcarska za rozumné ceny a garantujeme rychlé a diskrétní dodání. Ať už hledáte pentobarbital sodný k ukončení svého stavu nebo k použití pro jiné účely, máme to, co potřebujete." Tak zní jeden z inzerátů, ve kterém prodejce nabízí látku využívanou při popravách a asistovaných sebevraždách. Donedávna byl podobný inzerát i na známém portálu hyperinzerce.cz, odtud ale po zveřejnění médii zmizel. 

Pentobarbital je látka, která zpomaluje činnost mozku. V mnoha zemích včetně České republiky je ilegální. „Látka pentobarbital je uvedena v seznamu návykových látek. Zacházení s ní tedy může být trestným činem,“ uvedla Klára Brunclíková, mluvčí Státního ústavu pro kontrolu léčiv. 

Zatímco na stránkách hyperinzerce.cz slibovala dodání látky zahraniční firma s dlouholetou tradicí a zkušenostmi po celém světě, na profit-inzerci.cz slibuje diskrétnost inzerent z Liberce. Toho je dokonce možné kontaktovat přímo na zveřejněném telefonním čísle. Případem se už zabývá policie.

Autor: Nikola Velkoborská
Zdroj: news.refresher.cz

Související

Foto 1_D85_6263
Ostatní

Smrtící krása: Pestrobarevné pralesničky budou v Praze k vidění jen do neděle

profimedia-0877314381
Domácí Zdraví

Pro zajištění léků děláme maximum, tvrdí ministerstvo

Léky na eRecept
Domácí

V Česku se vydalo 500 milionů eReceptů. Platí i v dalších státech EU

eRecept
Domácí Zdraví

Aplikace eRecept ukáže, kde jsou dostupné léky