pondělí 16. září 2024

Češi se Švédy prohráli a z turnaje si odváží druhé místo

Čeští hokejisté prohráli zápas se Švédy 3:5 a na Švýcarských hokejových hrách obsadili druhé místo. Turnaj vyhráli Švédové.

Zábranský bojuje se Strömwallem o puk

Zábranský bojuje se Strömwallem o puk
Zdroj: Profimedia

  • Zábranský bojuje se Strömwallem o puk
  • Zdroj: Profimedia

Švédsko bylo od začátku zápasu lepším týmem. Aktivnější hru korunovali v 15. minutě gólem, 0:1. Češi dokázali srovnat ve 33. minutě po dorážce Pavla Kousala. Švédové ale brzy odpověděli a už o dvě minuty později zásluhou Andreassona opět vedli, 1:2. Po faulu Pyrochta měli Švédové trestné střílení, ale Sörensen velkou šanci neproměnil.

Andreasson po chybě české obrany skóroval podruhé v utkání a zvýšil švédské vedení na 1:3. Sedm minut před koncem utkání předvedli Švédové rychlou kombinaci a dostali se už do třígólového vedení, 1:4. Česko vzápětí snížilo na rozdíl dvou branek po střele Petra Kodýtka, který se dokázal před brankářem nejlépe zorientovat, 2:4.

Zpět do hry vrátil Česko Daniel Voženílek, který snížil na rozdíl jedné branky. Švédové ale vzápětí vstřelil gól do prázdné brány a bylo vymalováno. Češi pod novým reprezentačním trenérem Rulíkem poprvé prohráli a z turnaje si odváží druhé místo.

ČESKO – ŠVÉDSKO

Branky: 33. Kousal, 54. Kodýtek, 60. Voženílek – 15. Hartmann, 35. Andreasson, 50. Andreasson, 53. Elvenes, 60. Sörensen

Související

Dominik Mašín posílil Spartu
Hokej Tipsport ELH

Sparta posílila obranu, přichází zkušený bek Mašín

Sparta otočila zápas proti Fehérváru
Hokej CHL

Sparta otočila utkání s Fehérvárem

Hráči Pardubic po vítězném utkání
Hokej CHL

Pardubice pokořily i Tapparu

Sparta v utkání proti Tappaře
Hokej CHL

Liga mistrů pokračuje. Sparta jde na Maďary, Dynamo na finského mistra