čtvrtek 19. září 2024

Češi považují více bankomatů na jednom místě za zbytečné

Češi chtějí, aby všechny bankomaty fungovaly stejně pro všechny uživatele bez ohledu na to, jaké bance patří.

bankomat

Ilustrační foto.
Zdroj: Pixabay

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Pixabay

Až 79 % lidí považuje pokrytí bankomaty po České republice za dostatečné, ukázal průzkum Komerční banky realizovaný v polovině letošního roku. 68 % z 1050 oslovených Čechů využívá k výběrům hotovosti primárně bankomat své banky. Pro 79 % lidí je důležité, aby měli ve svém okolí dostupný bankomat své banky, nicméně pouze 28 % si myslí, že by každá banka měla mít svůj bankomat.

39 % respondentů uvedlo, že považují za zbytečné, aby na jednom místě byly dva a více bankomatů od různých bank. Majoritní většině by stačil jeden bankomat, ideálně takový, ze kterého by mohli klienti všech bank vybírat bez ohledu na to, v jaké bance mají účet. Na tom se shodlo 95 % dotazovaných. „Spolupráci v oblasti sdílení bankomatových sítí s dalšími bankami na trhu vnímáme jako potřebné nejen pro zvýšení klientského komfortu a rozšíření služeb, ale také jako další krok k ekologičtějšímu přístupu v oblasti správy financí,“ prohlásila Jitka Haubová, členka představenstva KB.

Komerční banka vyzvala prostřednictvím otevřeného dopisu ostatní banky na českém trhu ke spolupráci v oblasti sdílení bankomatových sítí. KB zatím spolupracuje na sdílené bankomatové síti s Moneta Money Bank.

Autor: Šimon Mitro
Zdroj: KB

Související

volný čas
Domácí

Politické preference a životní styl: Jak se voliči liší v každodenním životě?

Švédské město Uppsala má nejčistší vzduch v Evropě.
Zahraniční Zajímavosti

Švédská města mají nejčistší vzduch v Evropě

Albert
Domácí Nakupování

Češi mění nákupní návyky. Více se zajímají o ekologii a obaly

líčení
Domácí Ženy

Celkem 77 procent Češek se snaží být vždy upravené